Ενημέρωση με ένα κλικ

Κώστας Μπακογιάννης: «Η δυσλεξία δεν είναι αρρώστια, είναι συνθήκη»

Η εξομολόγηση και το μήνυμα για τη δυσλεξία

Με μια προσωπική ιστορία από τα παιδικά του χρόνια αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία.

Σε μια εξομολόγηση η οποία έχει τον χαρακτήρα μηνύματος προς γονείς και παιδιά προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία.

Μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε την Παρασκευή: 

«Και μια προσωπική ιστορία, σήμερα που είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία. Φωτίσαμε και το συντριβάνι της Ομόνοιας.

Στο Δημοτικό ήμουν, κατά βάση, ένας κακός μαθητής. Στην απελπισία της, η μάνα μου για να ανακαλύψει γιατί δυσκολευόμουν τόσο, μου έκανε τότε διάφορες εξετάσεις που απέδειξαν ότι ήμουν βαριά δυσλεκτικός. Έκτοτε, και με την κατάλληλη αντιμετώπιση, τελείωσα το σχολείο με καλούς βαθμούς, σπούδασα σε πανεπιστήμια υψηλών απαιτήσεων και κατάφερα να έχω Διδακτορικό. Σε όλους εσάς που ακούτε ότι το παιδί σας είναι δυσλεκτικό και τρομάζετε, ένα έχω να πω με όλη μου τη δύναμη: τίποτα δεν σταματάει τα παιδιά σας από το σπουδαίο μέλλον που έχουν μπροστά τους και αξίζουν. Αρκεί να γίνει η προσπάθεια. Πρώτα της οικογένειας και μετά του παιδιού. Η Δυσλεξία δεν είναι αρρώστια, είναι συνθήκη. Απελευθερώστε τα παιδιά σας, από το βάρος αυτό, κάνοντας απλώς τη κατάλληλη διάγνωση. Και σε όλους τους μικρούς δυσλεκτικούς εκεί έξω, προτείνω μια σύγχρονη εκδοχή αυτού που μου έκανε η μάνα μου: κάντε google με τους σπουδαίους δυσλεκτικούς αυτού του κόσμου. Θα εκπλαγείτε!».

Δείτε την ανάρτηση του Δημάρχου Αθηναίων

https://www.facebook.com/KostasBakoyannispage/posts/405379200954964

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More