Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάνω από 4.500 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία

Περισσότερα από 4.500 νέα κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε μέσα σε ένα 24ωρο η Γερμανία.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 314.660, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, με τα τελευταία 4.516, ενώ χθες καταγράφηκαν και έντεκα νέοι θάνατοι.

Είναι χαρακτηριστικό πως προχθές τα νέα κρούσματα ήταν 4.058 και μία ημέρα πριν ήταν λιγότερα από 3.000.

To Βερολίνο χαρακτηρίζεται πλέον ως «επικίνδυνη περιοχή», καθώς ξεπεράστηκε το όριο των 50 νέων κρουσμάτων κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους κατά την διάρκεια μίας εβδομάδας. Ο δείκτης έφθασε χθες στο 52,8 για ολόκληρη την πόλη. Τις προηγούμενες ημέρες το όριο είχαν υπερβεί τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα (Νοϊκέλν 114,3, Κέντρο 78,3, Τέμπελχοφ-Σένεμπεργκ 72,4 και Φρίντριχσχάιν-Κροϊτσμπεργκ 68,9), στα οποία ζουν περίπου 1,8 εκατομμύρια κάτοικοι.

Ήδη τα κρατίδια του Σλέσβιγκ-Χολστάιν και της Ρηνανίας – Παλατινάτου είχαν ανακοινώσει περιορισμούς για τους προερχόμενους από αυτές τις περιοχές, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες της κυβέρνησης του Βερολίνου, η οποία ζητούσε η πόλη να λαμβάνεται υπόψιν ως σύνολο.

Σήμερα, η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των 11 μεγαλύτερων πόλεων της Γερμανίας, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τη νέα έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και τους τρόπους περιορισμού της.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει