Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανησυχία Μακρόν για Χονγκ Κονγκ και Ουϊγούρους

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Κινέζο αξιωματούχο Γουάνγκ Γι

Την ανησυχία του εξέφρασε, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν όσον αφορά την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, αλλά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας των μουσουλμάνων Ουιγούρων στην Κίνα, κατά τη συνάντηση του με τον Κινέζο αξιωματούχο Γουάνγκ Γι.

Ένας νέος νόμος εθνικής ασφάλειας, ακολουθεί τις πολύμηνες αναταραχές στο Χονγκ Κονγκ, προκαλώντας την ευρεία κριτική της Δύσης για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο νόμος σχετικά με το σεβασμό των βασικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών του Χονγκ Κονγκ.

Η Κίνα είχε δεσμευτεί στον σεβασμό των δικαιωμάτων και ελευθεριών των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ, μετά την μετάβαση του Χονγκ Κόνγκ υπό κινεζική διοίκηση το 1997.

Από την πλευρά του, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι Ουϊγούροι κρατούνται σε στρατόπεδα στην περιοχή Σιντσιάνγκ.

Η Κίνα απορρίπτει τις καταγγελίες κακομεταχείρισης υποστηρίζοντας ότι τα στρατόπεδα παρέχουν επαγγελματική εκπαίδευση, ενώ είναι αναγκαία για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More