Ενημέρωση με ένα κλικ

Ακάρ: Θα συνεχίσουμε επ’ αόριστον τις σεισμικές έρευνες

Αποφασισμένη να τραβήξει το σχοινί στην Ανατολική Μεσόγειο, παρά τη διεθνή κατακραυγή, είναι η Τουρκία, με την έκδοση νέας Navtex.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, με νέες εμπρηστικές δηλώσεις στο πρακτορείο Ανατολή τόνισε ότι θα συνεχιστούν επ’ αόριστον οι σεισμικές έρευνές:

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας. Εχουμε τη δύναμη και τη θέληση και το λέμε και σήμερα. Θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες όσο χρειαστεί, μέχρι ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες.Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο ή περιορισμός. Εμείς ασκούμε τα δικαιώματά μας, κάνουμε συγκεκριμένες τεχνολογικές εργασίες εκεί. Οσο χρειαστεί εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις έρευνες. Το υπουργείο Ενέργειας κάνει τις εργασίες κι εμείς ως Ένοπλες δυνάμεις είμαστε εκεί. Δεν έχει καμία διακοπή».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγορεί την Ελλάδα και την Αίγυπτο, αναφορικά με τη συμφωνία για οριοθέτηση της ΑΟΖ, τονίζοντας ότι «έχασαν και οι δυο τους».

«Όσο και να θέλετε να φέρετε από πίσω σας την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν θέλετε πάρτε και όλο τον κόσμο μαζί σας, δεν θα μπορείτε να αλλάξετε την πραγματικότητα. Δύο επί δύο δεν κάνει πέντε, κάνει τέσσερα», πρόσθεσε.

Μάλιστα, όπως είπε, «θα είμαστε χαρούμενοι να φιλοξενήσουμε τους Έλληνες ομολόγους μας εάν αποφασίσουν να κάνουν συνομιλίες τις επόμενες μέρες».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει