Ενημέρωση με ένα κλικ

Αδήλωτα τετραγωνικά: «Μάχη» για την προθεσμία – Όλα τα SOS

Πέντε μέρες προθεσμία απομένουν για τα αδήλωτα τετραγωνικά καθώς δεν έχει ανακοινωθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία της 31/8.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» παρουσιάστηκαν με τη βοήθεια του Στράτου Παραδιά, πρόεδρου ΠΟΜΙΔΑ, όλα τα SOS της τελευταίας στιγμής για τα αδήλωτα. Πραγματική «μάχη» δίνουν για να προλάβουν οι ιδιοκτήτες την προθεσμία. Μέχρι στιγμής 1.050.000 ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει 21,5 εκατ. τ.μ.

Θολό εξάλλου παραμένει το τοπίο αναφορικά με το τι θα ισχύσει για τη μείωση ενοικίων.

Ο κ. Παραδιάς, τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν να ανταποκριθούν σε φορολογικές υποχρεώσεις-ΕΝΦΙΑ τη στιγμή που πολλοί εξ αυτών έχασαν το 40% από τις μισθώσεις των κατοικίων. Ζήτησε να τερματιστούν οι αναγκαστικές μειώσεις ενοικίων και «να πάμε σε πριμοδότηση των οικειοθελών μειώσεων, έτσι ώστε να γίνονται μειώσεις εκεί που πρέπει να γίνουν και όχι επί δικαίων και αδίκων».

Παράλληλα λήγει αύριο Παρασκευή 28/ η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Τσαμόπουλο, πρόεδρο Φοροτεχνικών Αττικής απομένουν προς υποβολή περίπου 400.000 δηλώσεις. Ο ΕΝΦΙΑ αναμένεται να κινηθεί στα περυσινά επίπεδα.

Στο μεταξύ αύριο 28/8 πληρώνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού Ιουλίου για περίπου 137.000 εργαζόμενους σε αναστολή. Παρουσιάστηκαν πίνακες για το ποιοι θα λάβουν έως 534 ευρώ.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει