Ενημέρωση με ένα κλικ

Εκτός Σικελίας πρόσφυγες και μετανάστες

Ο ίδιος αναφέρει ότι στους μετανάστες που αφορά η εκκένωση απαγορεύεται «η είσοδος, η παραμονή και η μετακίνηση εντός της Σικελίας».

Την εκκένωση των κέντρων προσωρινής παραμονής της Σικελίας, από πρόσφυγες και μετανάστες, αποφάσισε ο περιφερειάρχης του νησιού, Νέλο Μουσουμέτσι, δίνοντας διορία στους πρόσφυγες και τους μετανάστες μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα.

Ο Μουσουμέτσι πρόσθεσε ότι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου απαγορεύονται νέες αφίξεις των «απελπισμένων της θάλασσας», διότι «υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι κατά την παραμονή τους θα γίνονται σεβαστά τα μέτρα για την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοϊού».

Ο ίδιος αναφέρει ότι στους μετανάστες που αφορά η εκκένωση απαγορεύεται «η είσοδος, η παραμονή και η μετακίνηση εντός της Σικελίας».

Ο Ιταλός περιφερειάρχης τόνισε ότι «η Σικελία δεν μπορεί να δεχθεί εισβολή», την στιγμή που η Ευρώπη στρέφει το βλέμμα της προς άλλη κατεύθυνση και η κυβέρνηση της Ρώμης δεν ενεργοποιεί κανένα είδος απώθησης.

Πολλοί σχολιαστές θεωρούν ότι η κίνηση του Μουσουμέτσι εντάσσεται στο κλίμα πολιτικής πόλωσης της Ιταλίας ενόψει των περιφερειακών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, σε έξι μεγάλες περιφέρειες.

Πρόκειται για τις περιφέρειες της Νάπολης, της Βενετίας, της Ανκόνα, του Μπάρι, της Γένοβας και της Φλωρεντίας.

Σύμφωνα με τα γκάλοπ, η κεντροδεξιά παράταξη έως τώρα προηγείται στην πρόθεση ψήφου και με την απόφασή του αυτή, ο σικελός περιφερειάρχης, ο οποίος ανήκει στην Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερουσκόνι, στηρίζει τη γενικότερη μεταναστευτική πολιτική της Λέγκα και του γραμματέα της Ματέο Σαλβίνι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει