Ενημέρωση με ένα κλικ

Παραίτηση του επικεφαλής του Ιρλανδικού Οργανισμού Τουρισμού

Ο ίδιος αποτελεί τον πρώτο υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο στην Ιρλανδία, ο οποίος παραιτείται, μετά από αγνόηση των οδηγιών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η παράβαση των προτροπών της ιρλανδικής κυβέρνησης για αποφυγή των μη απολύτως αναγκαίων ταξιδίων στο εξωτερικό, προκάλεσε την παραίτηση του προέδρου του ιρλανδικού οργανισμού τουρισμού Μάικλ Κόουλι.

Ο Κόουλι, ο οποίος υπήρξε πρώην υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης, η οποία τον κάλεσε να παραιτηθεί, μετά την παραδοχή του στην εφημερίδα Irish Independent ότι έκανε διακοπές στην Ιταλία.

Ο ίδιος αποτελεί τον πρώτο υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο στην Ιρλανδία, ο οποίος παραιτείται, μετά από αγνόηση των οδηγιών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η παραίτηση του ακολουθεί αυτή της αρχιάτρου της Σκωτίας τον Απρίλιο αφού αγνόησε τη δική της συμβουλή προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Η Ιταλία αποτελεί μια εκ των 10 χωρών οι οποίες βρίσκονται στην «πράσινη» λίστα της Ιρλανδίας.

Κάτι το οποίο σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στη χώρα από την Ιταλία δεν μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, όπως συμβαίνει με τους ταξιδιώτες από τις άλλες χώρες.

Ωστόσο, η επίσημη κατευθυντήρια οδηγία για τα ταξίδια στο εξωτερικό παραμένει σε ισχύ και η κυβέρνηση έχει καλέσει τους Ιρλανδούς να κάνουν τις διακοπές τους εντός της χώρας με σκοπό την στήριξη του πληγέντος τουρισμού.
Η Failte Ireland, ο οργανισμός τουρισμού της Ιρλανδίας, έλαβε επιπρόσθετη χρηματοδότηση με σκοπό την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού.

Ο Κόουλι ανέφερε ότι αποφάσισε να παραιτηθεί επειδή δεν ήθελε το θέμα αυτό να αποσπάσει την προσοχή από το έργο που καταβάλει η Failte Ireland για να στηρίξει την τουριστική βιομηχανία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει