Ενημέρωση με ένα κλικ

Μεγάλη πυρκαγιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Παρά τους ισχυρούς ανέμους η πυρκαγιά δεν έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων

Μεγάλη πυρκαγιά σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο Κρήτης, στο όρος Τσούτσουρου κοντά στο χωριό Δεμάτι.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 17 πυροσβεστικά οχήματα, 6 βοηθητικές υδροφόρες, 3 πεζοπόρα τμήματα των 15 ανδρών, 46 πυροσβέστες, 2 υδροφόρες των ΟΤΑ καθώς και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Κρήτης Δημοσθένης Μπαντουράκης, δήλωσε ότι οι δυνάμεις έχουν θέσει το πεδίο της φωτιάς σε μερικό έλεγχο.

«Με τις προσπάθειες τόσο των επίγειων όσο και του ελικοπτέρου που συνεπικουρεί στην κατάσβεση, στην περιοχή της κορυφογραμμής με τον Τσούτσουρο, σε λίγη ώρα πιστεύουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο».

Παρά τους ισχυρούς ανέμους η πυρκαγιά δεν έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων οι οποίες δρουν σε περιοχή κυρίως χορτολιβαδική. Παράλληλα κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για το χωριό Δεμάτι ούτε απειλούνται περιουσίες.

Σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός, όπως επισήμανε ο κ. Μπαντουράκης και χρειάζεται αυτές τις ημέρες γενικά προσοχή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει