Ενημέρωση με ένα κλικ

Πολιορκία στην οικία του Νετανιάχου εν μέσω διαδηλώσεων (Video)

Επίθεση Νετανιάχου κατά Ισραηλινών ΜΜΕ

Διαδήλωση σημειώθηκε στην Ιερουσαλήμ, με την παρουσία αρκετών χιλιάδων διαδηλωτών, οι οποίοι πολιόρκησαν την κατοικία του Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο ίδιος επιρρίπτει τις ταραχές στα ΜΜΕ, παρουσιάζοντας τα ως υποκινητές.

Η αστυνομία υπολογίζει τους διαδηλωτές σε 5.000, ωστόσο το Channel 13 τους υπολογίζει σε 15.000, με τις διαδηλώσεις να συνεχίζονται για πέμπτη συνεχή εβδομάδα. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «ήλθε η ώρα σου» και «πρωθυπουργός του εγκλήματος» αξιώνοντας από τον Νετανιάχου να παραιτηθεί λόγω των εις βάρος του κατηγοριών για διαφθορά αλλά και της αποτυχημένης διαχείρισης του κορονοϊού.

Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη διαδήλωση λίγο μετά τα μεσάνυχτα καλώντας με τηλεβόες τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν ενώ μισή ώρα αργότερα ξεκίνησε την επιχείρηση της απομάκρυνσής τους από την περιοχή, με προηγούμενες διαδηλώσεις να σημαδεύονται από συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων καταστολής.

Η διαδήλωση έληξε με τρεις συλλήψεις.

Την ίδια στιγμή ο Νετανιάχου επιτέθηκε κατά ισραηλινών ΜΜΕ, στοχοποιόντας το Channel 13 το οποίο κατηγόρησε για μεροληπτική κάλυψη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Ο ίδιος δήλωσε ότι τα μέσα αγνόησαν τη βία των διαδηλωτών καθώς και τις καθημερινές «απειλές θανάτου» κατά της οικογένειάς του την ώρα που εκείνος «δίνει μάχη για την ανάταξη της οικονομίας και την οικονομική στήριξη των Ισραηλινών πολιτών».

Εις βάρος του Νετανιάχου απαγγέλθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο κατηγορίες για δωροληψία και απάτη σε αρκετές υποθέσεις, ενώ την οργή εναντίον του πυροδοτεί και το αυστηρό lockdown, που επιβλήθηκε για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, προκαλώντας αύξηση των ποσοστών ανεργίας στο Ισραήλ, ενώ η άρση του τον Μάιο πυροδότησε νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Νετανιάχου κατηγορείται για δωροληψία και απάτη σε αρκετές υποθέσεις, ενώ ο ίδιος κατηγορείται για αναποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, προκαλώντας αύξηση των ποσοστών ανεργίας η οποία συνοδεύτηκε από νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει