Ενημέρωση με ένα κλικ

Σοβαρή μεταναστευτική κρίση στη Λαμπεντούζα

Εντός μιας νύκτας υπολογίζεται η άφιξη 203 ατόμων, τα οποία επέβαιναν σε 7 μικρά αλιευτικά σκάφη.

Σε σοβαρή κρίση, βρίσκεται η πόλη της Λαμπεντούζα, στην Ιταλία, με τον δήμαρχο της, Τοτό Μαρτέλο να  δηλώνει ότι αν η κυβέρνηση Κόντε δεν κηρύξει άμεσα το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα το κάνει ο ίδιος, καθώς δεν μπορεί να διαχειριστεί την υπερβολική πίεση που δέχεται η περιοχή.

Το κέντρο προσωρινής παραμονής μεταναστών της περιοχής φιλοξενεί επί του παρόντος, 1000 μετανάστες, με την χωρητικότητά του ωστόσο να μην ξεπερνά τους 100.

Αίτιο της μεταναστευτικής κρίσης στη Λαμπεντούζα, αποτελεί η άφιξη εκατοντάδων μεταναστών από την Τυνησία, με μικρά πλεούμενα.

Εντός μιας νύκτας υπολογίζεται η άφιξη 203 ατόμων, τα οποία επέβαιναν σε 7 μικρά αλιευτικά σκάφη. Παρά τις προσπάθειες της Ιταλικής κυβέρνησης για μεταφορά τους σε μεγαλύτερα κέντρα όπως αυτό της Σικελίας, καταγράφονται νέες αφίξεις.

Όλοι οι μετανάστες και πρόσφυγες υποβάλλονται σε τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού. Ωστόσο πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η υπερβολική πίεση των μεταναστευτικών ροών στη Λαμπεντούζα, εμποδίζει την ταυτοποίηση των αφιχθέντων, από πλευράς αστυνομίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει