Ενημέρωση με ένα κλικ

Υποτροπή της Σερβίας με 325 κρούσματα κορονοϊού εντός 24ώρου

Τόνισε ότι οι δυνατότητες των νοσοκομείων αναφοράς για το κορονοϊό εξαντλούνται αναφέροντας μια πληρότητα της τάξεως μέχρι και 90%.

Επιδείνωση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού στη Σερβία.

Εντός 24ώρου η Σερβία κατέγραψε 325 νέα κρούσματα κορονοϊού καθώς και 8 θάνατους, διαμορφώνοντας ένα σύνολο 15.829 κρουσμάτων και 306 θανάτων. H σημερινή ημέρα σήμανε την τοποθέτηση 4 νέων πόλεων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με το σύνολο των πόλεων στις οποίες επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού ν’ανέρχεται στις εννέα.

Το Βελιγράδι από χθες επέβαλλε απαγόρευση συγκεντρώσεων πέραν των 500 ατόμων σε ανοιχτούς χώρους, καθώς και τον συγχρωτισμό άνω των 100 ατόμων σε κλειστούς χώρους.

Την ίδια στιγμή οι καφετερίες, τα κέντρα διασκέδασης και τα κλαμπ έχουν χρονικό όριο λειτουργίας έως τις 11:00 το βράδυ, ενώ διενεργούνται έλεγχοι από υπηρεσίες του δήμου για τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι το 80% των νέων κρουσμάτων προέρχεται από το Βελιγράδι.

Το κλειστό στάδιο «Arena» έχει αρχίσει να μετατρέπεται, από τον στρατό, σε «Covid-19 νοσοκομείο» ενώ θα χρησιμοποιηθεί για τη νοσηλεία ήπιων περιπτώσεων.

Ο υπουργός Υγείας Ζλάντιμπορ Λόντσαρ δήλωσε ότι η προσωρινή αυτή νοσοκομειακή δομή θα είναι χωρητικότητας 500 κλινών και από τη Δευτέρα θα αρχίσει να δέχεται ασθενείς.

Τόνισε ότι οι δυνατότητες των νοσοκομείων αναφοράς για το κορονοϊό εξαντλούνται αναφέροντας μια πληρότητα της τάξεως μέχρι και 90%.

Ανακοίνωσε την ένταξη της ορθοπεδικής κλινικής του Βελιγραδίου στο σύστημα «Covid νοσοκομείων», όπως επίσης και του γενικού νοσοκομείου στην πόλη Ποζάρεβατς, η οποία βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου.

Στην πόλη Νόβι Πάζαρ, όπου επίσης υπάρχει έξαρση του κορονοϊού, ο στρατός έστησε σκηνές έξω από το νοσοκομείο της πόλης, όπου θα γίνονται οι εξετάσεις ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού και εφόσον παραστεί ανάγκη θα χρησιμοποιηθούν και για τη νοσηλεία ασθενών.

Η θρησκευτική ηγεσία της Ισλαμικής Κοινότητας στη Σερβία (IZS) αποφάσισε σήμερα την αναστολή λειτουργίας όλων των τζαμιών, με σκοπό την αποτροπή της μετάδοσης κορονοϊού.

Παράλληλα στο Βελιγράδι προσγειώθηκε σήμερα το πρωί αεροσκάφος από την Τουρκία με φορτίο νοσοκομειακού εξοπλισμού, προστατευτικού υλικού και φαρμάκων.

Η συγκεκριμένη βοήθεια, ενορχηστρωμένη από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προορίζεται για νοσοκομεία της επαρχίας Σάντζακ, στην οποία ο βοσνιακός πληθυσμός, με Ισλαμικό θρήσκευμα αποτελεί πλειοψηφία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει