Ενημέρωση με ένα κλικ

H NASA κυκλοφορεί άρωμα με την μυρωδιά του διαστήματος

Η NASA σε συνεργασία με τον χημικό Στιβ Πιρς (Steve Pearce) δημιούργησαν και κυκλοφορούν το άρωμα Eau de Space, το οποίο έχει την μυρωδιά του διαστήματος.

Μάλιστα, ο Στιβ Πιρς έχει υπογράψει συμφωνία με την NASA από το 2008, ώστε να αναδημιουργήσει τη μυρωδιά του διαστήματος, σύμφωνα με περιγραφές των αστροναυτών.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως έπρεπε να βρει συνδυασμούς που να ταιριάζουν με αυτό που περιγράφεται ως «όζον, ζεστό μέταλλο και τηγανητή μπριζόλα» αναφέρει το CNN.

Χαρακτηριστικά, η αστροναύτης Πέγκι Γουίτσον, είπε στο CNN πως «είναι μια πικρή μυρωδιά σε συνδυασμό με οσμή καπνού και καμμένου, σαν μυρωδιά από ένα πυροβόλο όπλο, αμέσως μετά τον πυροβολισμό».

Μάλιστα, ο product manager του Eau de Space, Ματ Ρίτσμοντ δήλωσε ότι αγωνίστηκε να περιγράψει με ακρίβεια την οσμή του αρώματος, προσθέτοντας ότι οι αστροναύτες έχουν επίσης παρομοιάσει τη μυρωδιά με ένα «μείγμα πυρίτιδας, μπριζόλας, σμέουρων και ρούμι».

Επίσης, ο Πιρς δημιούργησε αρχικά το άρωμα για να βοηθήσει τους αστροναύτες που εκπαιδεύονται προτού ταξιδέψουν στο διάστημα, ελπίζοντας να εξαλείψει εκπλήξεις που μπορεί να συναντήσουν ενώ βρίσκονται σε τροχιά. Τώρα έχει θέσει στόχο το Eau de Space να εμπνεύσει το ενδιαφέρον μαθητών για προγράμματα STEM.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει