Ενημέρωση με ένα κλικ

Τέλος η συμμετοχή της Γαλλίας σε νατοϊκές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο

Την άμεση αποχώρηση της Γαλλίας από τη νατοϊκή ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο γνωστοποίησε ο Τούρκος πρέσβης στο Παρίσι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Τούρκος πρέσβης στη Γαλλία υποστηρίζει ότι το Παρίσι ενημέρωσε το ΝΑΤΟ ότι σταματά την εμπλοκή του στις ναυτικές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο, ύστερα από το περιστατικό μεταξύ γαλλικών και τουρκικών πλοίων.

«Φαίνεται ότι οι ειδικοί του ΝΑΤΟ δεν κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Χθες πληροφορήθηκα ότι φαίνεται πως το Courbet (το γαλλικό πολεμικό πλοίο) αποσύρεται από τη νατοϊκή άσκηση», δήλωσε ο Ισμαήλ Χάκι Μουσά σε ακροαματική διαδικασία ενώπιον των Γάλλων γερουσιαστών.

Τουρκία: Η Γαλλία αγνοεί τις παραβιάσεις των ΗΑΕ και της Αιγύπτου στη Λιβύη

Η πολιτική της Γαλλίας για τη Λιβύη είναι «προκατειλημμένη», καθώς κάνει τα στραβά μάτια σε παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο προς όφελος του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Παρίσι.

«Το εμπάργκο παραβιάζεται καθημερινά από τα αιγυπτιακά σύνορα (…) και κάθε μέρα υπάρχουν πτήσεις από τα ΗΑΕ στην Λιβύη. Γιατί δεν γίνονται ερωτήσεις», δήλωσε ο Ισμαήλ Χακί Μουσά σε ακροαματική διαδικασία ενώπιον Γάλλων γερουσιαστών.

«Πιστεύουμε ότι λειτουργούν επιλεκτικά, κάτι το οποίο ενισχύει την υποστήριξη του κ. Χαφτάρ στα ανατολικά», πρόσθεσε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει