Ενημέρωση με ένα κλικ

Σερβία: 243 νέα κρούσματα και 4 θάνατοι σε 24 ώρες

Στην υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους κατοίκους του Βελιγραδίου προχωρούν αυρίο Τρίτη στη Σερβία, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης ενός νέου ισχυρού «κύματος» μολύνσεων από το νέο κορωνοϊό.

Το τελευταίο 24ωρο η γειτονική στην Ελλαδα χώρα κατέγραψε 243 νέα κρούσματα και επιπλέον τέσσερις θανάτους, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ατόμων τα οποία ασθένησαν από τον Covid – 19 σε 14.288 και τους νεκρούς σε 274.

Επιπλέον 31 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, σε κρίσιμη κατάσταση.

Προκειμένου να μπορέσει να περιορίσει τη ραγδαία εξάπλωση νέων κρουσμάτων η Κυβέρνηση της Σερβίας ανακοίνωσε ότι από την προσεχή Τρίτη καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, για όλους τους κατοίκους του Βελιγραδίου.

Επιπλέον κατόπιν εισήγησης της ειδικής υγειονομικής επιτροπής των επιδημιολόγων που παρατηρεί την εξέλιξη της νόσου τέσσερις πόλεις τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στην επαρχία του Σαντζάκ όπου το σύστημα υγείας δοκιμάζεται σοβαρά. Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Σερβίας τα νοσοκομεία της πόλης Νόβι Πάζαρ είναι γεμάτα ενώ περίπου 100 ασθενείς παρουσιάζουν βαριά κλινική εικόνα. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες κλίνες και οι ασθενείς νοσηλεύονται τους διαδρόμους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει