Ενημέρωση με ένα κλικ

Πούτιν για ανανέωση θητείας: «Δεν αποκλείω την πιθανότητα να είμαι υποψήφιος»

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμη τίποτα για τον εαυτό μου»

Το ενδεχόμενο νέας θητείας εξετάζει ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην περίπτωση έγκρισης των συνταγματικών αλλαγών από τους Ρώσους πολίτες.

Οι συνταγματικές αλλαγές οι οποίες θα του επέτρεπαν την υποψηφιότητα για νέα θητεία στην προεδρία της Ρωσίας, θα τεθούν στην κρίση των Ρώσων πολιτών, μέσω δημοψηφίσματος, με διάρκεια από τις 25 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Πούτιν, υποστηρίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να επιτρέψουν στον Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2036 ενώ συνιστούν συνταγματικό πραξικόπημα.

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες ως προς την ενίσχυση του ρόλου του κοινοβουλίου και ως προς την βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής και της δημόσιας διοίκησης.

«Δεν αποκλείω την πιθανότητα να είμαι υποψήφιος, αν αυτή η επιλογή προκύψει από το Σύνταγμα. Θα δούμε», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμη τίποτα για τον εαυτό μου», συμπλήρωσε ο Πούτιν, με τις συνταγματικές αλλαγές να έχουν ήδη εγκριθεί από την Βουλή και το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ο Πούτιν επιχειρηματολόγησε υπέρ της υπερψήφισης των συνταγματικών αλλαγών, αφήνοντας υπόνοιες για αποδιοργάνωση του κράτους σε περίπτωση αναζήτησης διαφορετικού υποψήφιου.

«Αν δεν συμβεί αυτό, τότε σε περίπου δύο χρόνια–και αυτό το γνωρίζω εμπειρικά–ο φυσιολογικός ρυθμός εργασίας για πολλούς τομείς της κυβέρνησης θα αντικατασταθεί από μια αναζήτηση για πιθανούς διαδόχους. Θα πρέπει να εργαζόμαστε, όχι να αναζητούμε διαδόχους», δήλωσε ο πρόεδρος, σύμφωνα με το Interfax.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει