Ενημέρωση με ένα κλικ

Θερμοκρασίες ρεκόρ 38 βαθμών Κελσίου στη Σιβηρία

«Για να αντιληφθείτε, το Μαϊάμα έχει μόλις μία φορά καταγράψει θερμοκρασία 38 βαθμών Κελσίου»

Η υψηλότερη θερμοκρασία όλων των εποχών στην Αρκτική σημειώθηκε χθες σε πόλη της Σιβηρίας, με τον υδράργυρο να σημειώνει 38 βαθμούς Κελσίου.

Το γεγονός έλαβε χώρα στην κωμόπολη Βερχογιάνσκ, σε απόσταση 4.700 χιλιομέτρων από τη Μόσχα στον ποταμό Γιάνα της Γιακουτίας. Το 2014 το Bussiness Insider είχε χαρακτηρίσει το Βερχογιάνσκ, ως «το πιο άθλιο μέρος της Γης», με θερμοκράσιες κάτω των -50 βαθμών Κέλσιου, ενώ το ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας παγκοσμίως σημειώθηκε στην συγκεκριμένη περιοχή με -67,8 βαθμούς Κελσίου.

Οι επιστήμονες βρέθηκαν προ εκπλήξεως, έχοντας υπολογίσει την καταγραφή τέτοιων θερμοκρασιών το 2100, ενώ το γεγονός σχολίασε και η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής στο Twitter.

«Η υψηλότερη πιθανώς θερμοκρασία στην Αρκτική καταγράφηκε σήμερα. Αυτό που συμβαίνει φέτος στη Σιβηρία είναι απίστευτο. Για να αντιληφθείτε, το Μαϊάμα έχει μόλις μία φορά καταγράψει θερμοκρασία 38 βαθμών Κελσίου», σχολίασε στο Τwitter ο μετεωρολόγος του CBS Τζεφ Μπαρντέλι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More