Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάνω από χίλια κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσιο της Γερμανίας

«Ολόκληρη η Ευρώπη είναι σε μια εξαιρετικά προνομιακή θέση, αλλά δεν έχουμε περιθώριο να θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα και να εφησυχάζουμε»

Σε καραντίνα τέθηκαν χιλιάδες πολίτες στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, μετά τον εντοπισμό 1.029 κρουσμάτων κορονοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων.

Γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν διαταγές των τοπικών αρχών σε αυτοαπομόνωση όσον ήρθαν σε επαφή με μολυσμένους.

Οι τοπικές αρχές της πόλης Ρέντα- Βίντενμπρουκ έχουν ήδη αναστείλει την λειτουργία της εταιρίας Tönnies, ενώ η παραγωγή έχει σταματήσει . Επιπλέον, έκλεισαν σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το περιοδικό Focus.
«Η εμπιστοσύνη που έχουμε για το εργοστάσιο ”Tönnies’ ‘πλέον είναι μηδενική. Πρέπει να το πω τόσο ξεκάθαρα», δήλωσε σήμερα ο Τόμας Κούλμπους, επικεφαλής της ομάδας κρίσης.
Την ίδια ώρα, σε καραντίνα έχουν τεθεί εκατοντάδες νοικοκυριά αλλά και ολόκληρες πολυκατοικίες στην πολυεθνική συνοικία του Βερολίνου Νόικελν με τις αρχές να καταγράφουν ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.
Oι ειδικοί εντόπισαν έξι συγκροτήματα κατοικιών στα οποία υπήρχαν 57 άτομα θετικά στον ιό. Μετά από την ιχνηλάτηση των επαφών , αποφασίστηκε ο αποκλεισμός 369 νοικοκυριών, όπου σε μερικά εξ αυτών κατοικούν μέχρι και δέκα άτομα.

 

«Συνειδητοποιήσαμε γρήγορα ότι εμπλέκονται ολόκληρα συγκροτήματα διαμερισμάτων και πως έπρεπε να τα βάλουμε σε καραντίνα. Οι συνθήκες διαβίωσης εκεί δεν είναι καλές , με οκτώ άτομα σε ένα δυάρι διαμέρισμα να μείνουν σε απόσταση μεταξύ τους ή να μείνουν σε απομόνωση για δύο εβδομάδες», δήλωσε ο δήμαρχος του Νόικελν, Μάρτιν Χίκελ.

«Ολόκληρη η Ευρώπη είναι σε μια εξαιρετικά προνομιακή θέση, αλλά δεν έχουμε περιθώριο να θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα και να εφησυχάζουμε, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για δεύτερο κύμα. Ο κορονοϊός δεν εξαλείφθηκε. Η μετάδοση συνεχίζεται, η εξάπλωση συνεχίζεται», τόνισε από την πλευρά του ο επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Αντουάν Φλαχόλ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει