Ενημέρωση με ένα κλικ

Φόβοι για βιαστική άρση του lockdown στην Ιταλία με 44 θανάτους

Παρατηρήθηκε μείωση κατά 11 θανάτους, ενώ αυξήθηκαν και οι θεραπευμένοι κατά 725.

Το τελευταίο 24ώρο η Ιταλία σημειώνει 338 νέα κρούσματα κορονοϊού, καθώς και 44 θανάτους.

Οι νέοι αριθμοί διαμορφώνουν ένα σύνολο 236.989 κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς και 34.345 θανάτων. Παράλληλα, 176.370 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Την ίδια στιγμή 209 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ συνολικά 3.594 νοσηλεύονται. Για 22.471 έχει αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ώρο καταγράφηκε αύξηση κατά 222 κρούσματα. Παρατηρήθηκε μείωση κατά 11 θανάτους, ενώ αυξήθηκαν και οι θεραπευμένοι κατά 725.

Η Λομβαρδία συνεχίζει να καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, σημειώνοντας 244 εντός 24ώρου.

Την ίδια στιγμή, ο περιφερειάρχης της Τοσκάνης Ενρίκο Ρόσσι, υπογράμμισε μέσω διαδικτύου ότι «ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί» ενώ «θεωρεί λάθος το ότι ορισμένες περιφέρειες της χώρας, βιάζονται να καταργήσουν την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας».

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, αναφέρθηκε στην αυριανή ημέρα, κατά την οποία πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορά τους.

«Η απεμπλοκή των τουριστικών ρευμάτων σημαίνει ότι θα έρθουν ξένοι τουρίστες, με επιπλέον στήριξη για την οικονομία, τους εργαζόμενους και τις οικογένειες της Ιταλίας, αυτό το καλοκαίρι», έγραψε στο Facebook o Ντι Μάιο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει