Ενημέρωση με ένα κλικ

Πομπέο: Απεχθής εκμετάλλευση της Κίνας από τον θάνατο Φλόιντ

Δηλώσεις του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο

Μέσω του Μάικ Πομπέο, Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ, κατηγορούν την Κίνα για εκμετάλλευση της δολοφονίας του Τζόρτζ Φλόιντ.

«Η απεχθής εκμετάλλευση, από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, του τραγικού θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ προκειμένου να δικαιολογήσει (το Πεκίνο) τη δική του αυταρχική απόρριψη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπό του», δήλωσε ο Μάικ Πομπέο.

«Όπως σε όλες τις δικτατορίες στην ιστορία, κανένα ψέμα δεν είναι αισχρό όσο εξυπηρετεί τη δίψα του κόμματος για εξουσία», πρόσθεσε, εκτιμώντας συντριπτική αντίθεση μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο ελεύθερος Τύπος μας καλύπτει όλα τα γεγονότα από την αρχή μέχρι το τέλος ώστε όλος ο κόσμος να μπορέσει να καταλάβει τι συμβαίνει».

Οι δηλώσεις του Μάικ Πομπέο, έρχονται μετά τις καταγγελίες της Κίνας για «χρόνια ασθένεια» του ρατσισμού στις ΗΠΑ επισημαίνοντας ότι η Ουάσινγκτον ακολουθεί μια πολιτική «δύο μέτρων και δύο σταθμών».
Στις αρχές Ιουνίου, ο Ζάο Λιτζιάν, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας, συνέκρινε τις ταραχές στις ΗΠΑ με εκείνες που σημειώθηκαν πέρσι στο Χονγκ Κονγκ.
«Γιατί άραγε οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σαν ήρωες τους υποστηρικτές της βίας και της λεγόμενης ανεξαρτησίας του Χονγκ Κονγκ, χαρακτηρίζοντας ταραξίες εκείνους που καταγγέλλουν τον ρατσισμό;».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει