Ενημέρωση με ένα κλικ

Επεισόδια στο Λονδίνο μετά από αντιρατσιστική συγκέντρωση

«Όσα βλέπετε τριγύρω χτίστηκαν στις πλάτες μαύρων και καφέ σωμάτων»

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Λονδίνο μεταξύ διαδηλωτών και έφιππων αστυνομικών, μετά τη μεγάλη αντιρατσιστική συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης, με τους διαδηλωτές να εκφράζουν την οργή τους, αφορμώνενοι από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις των ΗΠΑ.

Με την λήξη της ειρηνικής συγκέντρωσης, μικρές ομάδες διαδηλωτών κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία εκτόξευσαν μπουκάλια νερού στις δυνάμεις ασφαλείας. Οι έφιπποι αστυνομικοί κινήθηκαν εναντίον τους με σκοπό να τους απωθήσουν.

Νωρίτερα, πάνω από χίλιοι άνθρωποι έκαναν πορεία περνώντας από την αμερικανική πρεσβεία στη νότια όχθη του Τάμεση, αποκλείοντας την κυκλοφορία. Πολλές χιλιάδες ατόμων συνέρρευσαν επίσης στην πλατεία έξω από το κοινοβούλιο, αψηφώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης για αποφυγή συναθροίσεων λόγω της πανδημίας.

«Ήρθα για να στηρίξω τους μαύρους, τους οποίους κακομεταχειρίζονται εδώ και πολλά, πολλά, πολλά χρόνια. Ήρθε η ώρα για αλλαγή», δήλωσε μια 39χρονη δασκάλα, η Αΐσα Πέμπερτον. Ένας άλλος διαδηλωτής, ο Κένα Ντέιβιντ, επέρριψε ευθύνες και στη Βρετανία δηλώνοντας: «Όσα βλέπετε τριγύρω χτίστηκαν στις πλάτες μαύρων και καφέ σωμάτων».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει