Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέος κύκλος αίματος κατά δημοσιογράφων στο Αφγανιστάν

Μέχρι στιγμής καμία ένοπλη οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Δύο νεκροί, ένας δημοσιογράφος και ένας οδηγός, καθώς και έξι τραυματίες αποτελούν τον απολογισμό τρομοκρατικής επίθεσης στο Αφγανιστάν, με βόμβα να εκρηγνύεται σε ιδιωτικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε υπαλλήλους αφγανικού τηλεοπτικού σταθμού.

Η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι κάτω από το ιδιωτικό λεωφορείο είχε τοποθετηθεί βόμβα με μαγνήτες, η οποία εξερράγη σε ώρα αιχμής. Μέχρι στιγμής καμία ένοπλη οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Ο συγκεκριμένος σταθμός έχει ιστορικό επιθέσεων, με 2 νεκρούς και 2 τραυματίες υπάλληλους σε παρόμοιες επιθέσεις.

Οι Αφγανοί δημοσιογράφοι, αποτελούν στόχο των Ταλιμπάν αλλά και άλλων ένοπλων Ισλαμικών οργανώσεων, με το 2018 να μετρά 15 νεκρούς δημοσιογράφους, αποτελώντας τον πιο αιματηρό χρόνο για τα αφγανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με την ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Η παρούσα κατάσταση ακολουθεί την προειδοποίηση των Ταλιμπάν προς τα αφγανικά μέσα ενημέρωσης να σταματήσουν να προβάλλουν “ανακοινώσεις κατά των Ταλιμπάν”, όπως τις χαρακτήρισαν.

Το 2016 ένας καμικάζι Ταλιμπάν έριξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του πάνω σε ένα λεωφορείο το οποίο μετέφερε υπαλλήλους του Tolo TV, του μεγαλύτερου ιδιωτικού σταθμού της χώρας, σκοτώνοντας επτά δημοσιογράφους.

Οι Ταλιμπάν ισχυρίστηκαν ότι το Tolo προπαγάνδιζε υπέρ του αμερικανικού στρατού και της υποστηριζόμενης από την Δύση αφγανικής κυβέρνησης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει