Ενημέρωση με ένα κλικ

Ορυχείο της Νότιας Αφρικής με 53 κρούσματα κορονοϊού

Με την χαλάρωση των μέτρων λειτουργούσε στο 50% των δυνατοτήτων του.

Σε αναστολή λειτουργίας οδηγήθηκε η υπόγεια παραγωγή στο χρυσωρυχείο Μπονένγκ της εταιρείας AngloGold Ashanti με 53 κρούσματα κορονοϊού, ανάμεσα στους εργαζόμενους, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές υπηρεσίες.

Για πρώτη φορά το ορυχείο αυτό το οποίο αποτελεί το βαθύτερο του κόσμου, επαναλειτούργησε στις 22 Απριλίου, έχοντας διακόψει τις εργασίες του κατά τη διάρκεια της καραντίνας στην οποία είχε κηρυχθεί στη Νότια Αφρική.

Με την χαλάρωση των μέτρων λειτουργούσε στο 50% των δυνατοτήτων του.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, υπουργείο Υγείας της Γκαουτένγκ, της επαρχίας στην οποία βρίσκεται το ορυχείο, ανακοίνωσε ότι 53 εργάτες έχουν βρεθεί ήδη θετικοί στον SARS-CoV-2 και ότι αναμένονται τα αποτελέσματα άλλων 104 εξετάσεων.

Η διαχειρίστρια εταιρεία γνωστοποίησε την διακοπή της υπόγειας παραγωγής. Ορισμένοι εργαζόμενοι, ιδίως εκείνοι που εργάζονται στις στοές, είχαν εκφράσει ανησυχίες για την επιστροφή τους σε ένα περιβάλλον όπου είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το ορυχείο της AngloGold Ashanti, δεν αποτελεί το μοναδικό το οποίο ανέστειλε την λειτουργία του, καθώς και άλλα ορυχεία, μεταξύ των οποίων και ορυχεία των εταιρειών Impala Platinum και Assore, αναγκάστηκαν σε αναστολή λειτουργίας, με το σύνολο των ορυχείων τα οποία τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής ν’απασχολούν περίπου 500.000 εργαζόμενους.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει