Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύνολο 38,6 εκατομμυρίων ανέργων εντός 2 μηνών στις ΗΠΑ

Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, δείχνουν τους μεγαλύτερους αριθμούς ανέργων από τη Μεγάλη Ύφεση, του 1929.

Αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των Αμερικανών οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση για επίδομα ανεργίας, με την εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων, σχετικά με την επεξεργασία των αιτήσεων ν’αποκαλύπτει τα πραγματικά νούμερα, και με τις διαταραχές από την πανδημία του κορονοϊού να προκαλούν έναν δεύτερο γύρο απολύσεων.

Τα δεδομένα αυτά παρουσιάζουν τον Μάιο ως έναν ακόμα μήνα με τεράστιες απώλειες θέσεων εργασίας.

Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, δείχνουν τους μεγαλύτερους αριθμούς ανέργων από τη Μεγάλη Ύφεση, του 1929.

«Οι πολιτείες μπορεί να ανοίγουν ξανά, αλλά η αγορά εργασίας είναι ακόμη κλειστή για εκατομμύρια ανθρώπους στην Αμερική και η απώλεια εισοδήματος και δαπάνης από όσους είναι άνεργοι θα είναι ένας σημαντικός αντίθετος άνεμος για την οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της MUFG στη Νέα Υόρκη.

Εντός της τρέχουσας εβδομάδος οι αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 249.000, με το σύνολο των ανέργων ν’ανέρχεται σε 38,6 εκατομμύρια.

Η μείωση αυτή οφείλεται σε αναθεώρηση των στοιχείων της προηγούμενης εβδομάδος, δείχνοντας 294.000 λιγότερες αιτήσεις, σε σχέση με αυτές που ανακοινώθηκαν.

Παρά την τρέχουσα εικόνα έρευνες προσφέρουν ενθαρρυντικές ειδήσεις.

Μια εξ’αυτών από την κεντρική τράπεζα της Φιλαδέλφειας, παρουσιάζει αύξηση της αισιοδοξίας των επιχειρήσεων της περιοχής, με τις προοπτικές για το επόμενο εξάμηνο να εκτινάσσονται τον Μάιο σε υψηλό επίπεδο 2,5 ετών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει