Ενημέρωση με ένα κλικ

Εξασφάλιση 300 εκατομμυρίων δόσεων πιθανού εμβολίου για τον κορονοϊό από τις ΗΠΑ

Το εμβόλιο με τρέχουσα ονομασία «AZD1222», παρασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εγκρίθηκε ως πατέντα από την AstraZeneca

Στην παραγωγή ενός δισεκατομμυρίου δόσεων του πιθανού εμβολίου κατά του κορονοϊού προχώρα η φαρμακευτική εταιρεία «AstraZeneca».

Εξ αυτών, οι 300 εκατομμύρια δόσεις προορίζονται για τις ΗΠΑ. Παρά του ότι δεν έχει βρεθεί επισήμως κάποιο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό, το Reuters αναφέρει αγώνα δρόμου μεταξύ χωρών για την αγορά πολλαπλών δόσεων.

Η εντολή αγοράς ανήκει στον Αμερικάνο πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ, με το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ να εγκρίνει την χορήγηση 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την έρευνα της AstraZeneca εξασφαλίζοντας 300 εκατομμύρια δόσεις για τις ΗΠΑ.

Το εμβόλιο με τρέχουσα ονομασία «AZD1222», παρασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εγκρίθηκε ως πατέντα από την AstraZeneca.
Η Βρετανία έχει ήδη εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου με τα πρώτα 30 εκατομμύρια από αυτές να παραδίδονται τον Σεπτέμβριο.

Η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου «AZD1222» ξεκίνησε τον περασμένο μήνα σε δείγμα άνω των χιλίων εθελοντών, ηλικίας 18 έως 55 ετών, σε τρία κέντρα στη Νότια Αγγλία.

Παράλληλα, φαρμακευτικοί κολοσσοί όπως η Pfizer Inc , η Johnson & Johnson και η Sanofi, έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την παρασκευή ενός αποτελεσματικού εμβολίου εναντίον του κορονοϊού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει