Ενημέρωση με ένα κλικ

Άνοιγμα των συνόρων μεταξύ Ουγγαρίας – Σλοβενίας μέχρι την 1η Ιουνίου

«Η επανέναρξη των οικονομιών μας δεν είναι δυνατή χωρίς την επανέναρξη της διεθνούς συνεργασίας»

Σε συμφωνία κατέληξαν Ουγγαρία και Σλοβενία με σταδιακό άνοιγμα των οδικών τους συνόρων έως την 1η Ιουνίου, έγραψε σήμερα στη σελίδα του στο Facebook ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σγιάρτ.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ακολουθεί την έναρξη άρσης των περιορισμών στην Ουγγαρία.

Στην πρωτεύουσα, Βουδαπέστη, οι κάτοικοι της πόλης οι οποίοι θα μετακινούνται με τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή θα επισκέπτονται τα καταστήματα θα είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα.

«Η επανέναρξη των οικονομιών μας δεν είναι δυνατή χωρίς την επανέναρξη της διεθνούς συνεργασίας», σημείωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι ο ετήσιος όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο αυτών χωρών της ΕΕ ανέρχεται σε περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Επομένως, χωρίς να διακινδυνεύουμε την προστασία της υγείας, η οποία είναι προτεραιότητα, απαιτείται μια χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στα σύνορα», συνέχισε.

Το σταδιακό άνοιγμα αποτελεί σχέδιο της κυβέρνησης με στόχο την αποφυγή ενός πιο μακροχρόνιου και σφοδρότερου πλήγματος της οικονομίας, για την οποία αναμένεται συρρίκνωση της τάξεως του 4% αυτόν τον χρόνο, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων των 2 χωρών, συνοδεύουν 3.535 κρούσματα κορονοϊού και 462 θάνατοι από πλευράς Ουγγαρίας, ενώ αντίστοιχα 1.466 κρούσματα και 104 θάνατοι από πλευράς Σλοβενίας.

Ο περιορισμένος σχετικά αριθμός κρουσμάτων και θανάτων στις 2 αυτές χώρες οφείλεται στο lockdown σύμφωνα με τον Σγιάρτ

«Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση μιας σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων στα σύνορα, θέτοντας ως ημερομηνία στόχο την 1η Ιουνίου», σημείωσε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει