Ενημέρωση με ένα κλικ

«Ψυχρή» υποδοχή για την πρωθυπουργό του Βελγίου με γυρισμένες πλάτες

«Οι ομάδες είναι υποστελεχωμένες και το ποσοστό της υπερκόπωσης το αποδεικνύει».

Σε μια μορφή διαμαρτυρίας το νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείου των Βρυξέλλες, γύρισε τις πλάτες του στην πρωθυπουργό του Βελγίου Σοφί Βιλμές, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο νοσοκομείο αυτό.

Πρόκειται για το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Saint Pierre των Βρυξελλών, το οποίο γύρισε την πλάτη του στην εμφάνιση του κυβερνητικού οχήματος, το οποίο μετέφερε την Βιλμές.

Η διαμαρτυρία τους αφορά τις ελλείψεις πόρων στα νοσοκομεία καθώς και για την έκδοση διαταγμάτων τα οποία θα μπορούσαν να τους υποχρεώσουν να εργάζονται, εφόσον το απαιτήσει η κρίση του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Βελγικό Τύπο.

«Οι πολιτικοί μας γυρίζουν την πλάτη συνεχώς μπροστά στις εκκλήσεις μας για βοήθεια», δήλωσε νοσηλευτής, ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

«Οι ομάδες είναι υποστελεχωμένες και το ποσοστό της υπερκόπωσης το αποδεικνύει».

Εκπρόσωπος τύπου της Βιλμές επισήμανε ότι η πρωθυπουργός συνομίλησε 40 λεπτά με τους εκπροσώπους των διαμαρτυρώμενων, ενώ η ατμόσφαιρα εντός του νοσοκομείου ήταν πιο φιλική.

«Υγειονομική κατάσταση, μέτρα προστασίας, ψυχολογικό βάρος, αναγνώριση της αξίας του επαγγέλματος, χρηματοδότηση των δομών υγείας, όλα τα θέματα συζητήθηκαν» έγραψε σε tweet η επικεφαλής της βελγικής κυβέρνησης.

Η παρούσα κατάσταση βρίσκει το Βέλγιο με 55.280 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καθώς και 9.052 θανάτους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει