Ενημέρωση με ένα κλικ

Μειωμένος αριθμός νεκρών στην Ιταλία με 145 θανάτους εντός 24ώρου

Για τεσσαρακοστή τρίτη ημέρα, συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Μειωμένο αριθμό θανάτων παρουσιάζει η Ιταλία, με 145 νέους θανάτους και 675 νέα κρούσματα εντός 24ώρου διαμορφώνοντας ένα σύνολο 225.435 κρουσμάτων και 31.908 νεκρών.

Στον ίο βρέθηκαν αρνητικοί 2.366 ασθενείς.

Ο αριθμός των ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι 762, ενώ το σύνολο των εισαχθέντων σε νοσοκομεία καταγράφεται στους 10.311 ασθενείς.

Ο σημερινός αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού αποτελεί τον χαμηλότερο από την αρχή της επίσημης καταγραφής απ’ τις ιταλικές αρχές.

Ταυτόχρονα μείωση παρουσιάζει και ο ρυθμός μετάδοσης του κορονοϊού με 200 λιγότερα κρούσματα, ενω μικρή μείωση παρουσιάζεται και στον αριθμό των νεκρών, με 8 λιγότερους νεκρούς, μείωση παρουσιάζει και ο αριθμός των ιαθέντων με 194 λιγότερους.

Για τεσσαρακοστή τρίτη ημέρα, συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός των ασθενών σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Υπό αυτές τις συνθήκες αναμένεται η έναρξη λειτουργίας καφέ μπαρ, εστιατορίων, κουρείων και των κομμωτηρίων, σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας από αύριο.

Παρόλα αυτά ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα, όμως, περιφερειάρχης της Καμπανίας αντέδρασε, αρνούμενος να υπογράψει τη συμφωνία της κυβέρνησης Κόντε με τις περιφέρειες, θεωρώντας λάθος κίνηση την μη γνωμοδότηση του Ιταλικού Υπουργείου Υγείας σχετικά με την άρση πολλών απαγορεύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε την ύπαρξη κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού, παρόλα αυτά πρόσθεσε ότι οι εμπορικές δραστηριότητες δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστές μέχρι να βρεθεί εμβόλιο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει