Ενημέρωση με ένα κλικ

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στο Ιράν με 2.102 κρούσματα εντός 24ώρου

Από τις 11 Απριλίου, η κυβέρνηση ενέκρινε τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας

Περισσότερα από 2.100 κρούσματα κορονοϊού εντός 24ώρου, καταγράφει το Ιράν, ανακοινώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση λοιμώξεων τον τελευταίο μήνα, ενώ προειδοποιεί για εστίες οι οποίες πλήττουν νέες περιοχές της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ δήλωσε την καταγραφή 2.102 νέων κρουσμάτων εντός 24ώρου, αυξάνοντας το σύνολο κρουσμάτων σε 116.635. Η αύξηση των μολύνσεων είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη από τις 6 Απριλίου, με το Ιράν να μετρά τα περισσότερα θύματα στην Εγγύς και Μέση Ανατολή.

Το Ιράν καταγράφει 6.902 θανάτους από κορονοϊός, με το τελευταίο 24ώρο να σημειώνει 48, δηλώνει ο Τζαχανπούρ, με την Ισλαμική Δημοκρατία να δίνει μάχη σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του ιού.

Η νοτιοδυτική επαρχία Χουζεστάν παραμένει “κόκκινη”, ενώ αρκετές επαρχίες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο αύξησης του επιπέδου συναγερμού στο “κόκκινο”, δήλωσε ο Τζαχανπούρ.

«Οι άλλες επαρχίες όπου παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων είναι η Λορεστάν (δυτικά), το Σιστάν Μπαλουτσιστάν (νοτιοανατολικά) και το ανατολικό Αζερμπαϊτζάν (στο βορειοδυτικό Ιράν)»

Ο εκπρόσωπος κάλεσε τους κατοίκους αυτών των επαρχιών να τηρούν τα πρωτόκολλα υγείας. Η Τεχεράνη δήλωσε την πιθανότητα “κρίσιμης” κατάστασης και στο Βόρειο Χορασάν, στο βορειοανατολικό Ιράν.

Το Χουζεστάν αποτελεί η μόνη επαρχία μέχρι σήμερα όπου τα μέτρα περιορισμού έχουν επιβληθεί εκ νέου, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο των καταστημάτων που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης.

Από τις 11 Απριλίου, η κυβέρνηση ενέκρινε τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και ήρε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μεταξύ των πόλεων.

Οι αρχές δεν παρέχουν από τον Απρίλιο στοιχεία για τη νόσο για κάθε επαρχία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 91.836 άνθρωποι που νόσησαν από τον ιό έχουν θεραπευτεί μέχρι σήμερα και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Επικρίσεις δέχονται τα κυβερνητικά στοιχεία από ορισμένους ξένους ειδικούς αλλά και αρκετούς Ιρανούς αξιωματούχους, οι οποίοι θεωρούν ότι τα κυβερνητικά στοιχεία υποτιμούν σε μεγάλο βαθμό την πραγματική έκταση της επιδημίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει