Ενημέρωση με ένα κλικ

Παράταση του lockdown στην Νέα Υόρκη ως τις 13 Ιουνίου

«Απλά ελπίζω να επιστρέψουμε σε κάτι που θα θυμίζει την κανονική ζωή αρκετά γρήγορα»

Σε παράταση του lockdown οδηγήθηκε η Νέα Υόρκη μέχρι τις 13 Ιουνίου, με εντολή του κυβερνήτη της. Το lockdown, σύμφωνα με τις πρότερες αποφάσεις αναμενόταν να λήξει σήμερα με εξαίρεση πέντε περιοχές λιγότερο πυκνοκατοικημένες.

Το διάταγμα υπογεγραμμένο από τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο παρατείνει το lockdown για την πόλη της Νέας Υόρκης και τα περίχωρα της. Η οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ καταγράφει την παρούσα στιγμή πάνω από 20.000 νεκρούς.

Οι πέντε εξαιρούμενες περιοχές από την παράταση του περιορισμού επιτρέπεται να ξεκινήσουν και πάλι αλλά σταδιακά συγκεκριμένες οικονομικές δραστηριότητες.

Η σημερινή παράταση του lockdown οδηγεί την Πόλη της Νέας Υόρκης σ’ένα αβέβαιο μέλλον.

«Βαριέμαι μέχρι δακρύων», δηλώνει στο AFP, η 80χρονη Ρόντα Γκλας, η οποία αυτήν την περίοδο κανονικά θα ασχολούνταν με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις στις οποίες είναι εθελόντρια.

«Απλά ελπίζω να επιστρέψουμε σε κάτι που θα θυμίζει την κανονική ζωή αρκετά γρήγορα».

Η δήλωση αυτή χρονικά συναντά τις δηλώσεις του δημάρχου της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο ο οποίος δηλώνει ότι η όποια απόφαση για χαλάρωση των μέτρων αποκλείεται να ληφθεί πριν από τα μέσα Ιουνίου. Και αν αποφασιστεί χαλάρωση των περιορισμών, αυτή θα αφορά το άνοιγμα εκ νέου των μη απαραίτητων επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα τα μουσεία της.

Παράλληλα και τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ έχουν ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν ξανά πριν από τις αρχές Σεπτεμβρίου το νωρίτερο.

Οι αρχές προειδοποιούν τους Νεοϋορκέζους να αποφεύγουν τις παραλίες, ενώ ανακοίνωσαν ότι οι πισίνες θα παραμείνουν κλειστές επιμένοντας ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πουν αν τα σχολεία θα πρέπει να ξανανοίξουν τον Σεπτέμβριο.

Ταυτόχρονα η κρίση του κορονοϊού, φέρνει στο προσκήνιο και το θέμα των ανισοτήτων, με τις κοινότητες των Αφροαμερικανών και των Λατινοαμερικανών να πληρώνουν δυσανάλογα βαρύ τίμημα ως προς τους θανάτους.

Παράλληλα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άνεργοι, με την πόλη να χρειάζεται ομοσπονδιακή βοήθεια για να αντεπεξέλθει στην κρίση.

Οι Νεοϋορκέζοι φοβούμενοι ριζικές αλλαγές μετά την κρίση του κορονοϊού, ελπίζουν το γεγονός ότι η Νέα Υόρκη ξεπέρασε προηγούμενες τραγωδίες, όπως η 11η Σεπτεμβρίου ή ο Τυφώνας Σάντι.

«Θα ανακάμψουμε. Είμαστε Νεοϋορκέζοι. Αυτό κάνουμε εμείς», λέει η Γκλας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει