Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιστολή της ΕΠΟ σε FIFA – UEFA για την απόφαση Αυγενάκη

Επιστολή της ΕΠΟ προς FIFA και UEFA, αναφορικά με την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη

Οι διαξιφισμοί ανάμεσα στην ΕΠΟ και τον Λευτέρη Αυγενάκη οδηγούν την ΕΠΟ, σε γνωστοποίηση του ζητήματος σε FIFA και UEFA.

Οι πληροφορίες αντλημένες από το sport-fm.gr, αναφέρουν την αποστολή επιστολής σε FIFA-UEFA, ενημερώνοντας τες αναλυτικά για την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να μεταφέρει –με νομοθετική ρύθμιση- τις εκλογές της ομοσπονδίας για το προσεχές φθινόπωρο, αντί του Ιουλίου όπως ήταν προγραμματισμένο ακυρώνοντας τα ως τώρα συμφωνηθέντα.

Η ΕΠΟ στην επιστολή της, επικαλείται τις δύο συναντήσεις, στις 12 Δεκεμβρίου στη Νιόν και στις 22 Ιανουαρίου στην Αθήνα, όπου μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των FIFA-UEFA, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση των εκλογών τον προσεχή Ιούλιο, με τη λήξη της διεθνούς εποπτείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η επιστολή αναφέρει ξεκάθαρη δέσμευση του Λευτέρη Αυγενάκη για πραγματοποίηση των εκλογών τον Ιούλιο αλλά και την αλλαγή της στάσης του.

Επικαλείται την χθεσινοβραδινή διαρροή του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία οι FIFA και UEFA είναι ενήμερες για την μετάθεση των εκλογών για το φθινόπωρο, ρωτώντας επιβεβαίωση του γεγονότος αυτού καθώς και αν έχει δοθεί η συγκατάθεση των διεθνών αρχών.

Η ΕΠΟ, κάνει λόγο για «απόλυτη παραβίαση-αθέτηση των συμφωνηθέντων» («absolute breach of everything agreed») ζητώντας:

Την άμεση παρέμβαση της FIFA και της UEFA προκειμένου να αποφευχθεί η παραβίαση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ, την φροντίδα των διεθνών συνομοσπονδιών ώστε οι προ μηνών συμφωνίες να γίνουν απόλυτα σεβαστές και τέλος, διενέργεια των εκλογών κανονικά τον προσεχή Ιούλιο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει