Ενημέρωση με ένα κλικ

Ευρύ πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού στη Γαλλία ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Γαλλίας προσφέροντας 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Με ανακοίνωση του, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ παρουσίασε ένα ευρύ σχέδιο «με δεσμεύσεις ύψους 18 δισεκ. ευρώ» για τη στήριξη του τουρισμού, τομέας ο οποίος έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού.

«Ο τουρισμός αντιμετωπίζει πιθανόν τη χειρότερη δοκιμασία της σύγχρονης ιστορίας του και, καθώς αποτελεί ένα κόσμημα της γαλλικής οικονομίας, η διάσωσή του αποτελεί εθνική προτεραιότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της συνεδρίασης μιας διυπουργικής επιτροπής με θέμα τον τουρισμό.

Το σύνολο των κυβερνητικών μέτρων με τη μορφή δανείων και επενδύσεων ιδίων κεφαλαίων αντιπροσωπεύει «μια δέσμευση άνω των 18 δισεκατομμύριου ευρώ για τα δημόσια οικονομικά: είναι χωρίς προηγούμενο, είναι μαζική, είναι απαραίτητη».

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Γαλλίας προσφέροντας 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Ο τομέας έχει παύσει από τα μέσα Μαρτίου, με τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, αλλά και τα σύνορα να κλείνουν επιφέροντας τη ματαίωση ταξιδιών.

Σε μια προσπάθεια ώθησης στην επανεκκίνηση του τομέα, ο Εντουάρ Φιλίπ διαβεβαίωσε πως οι Γάλλοι «θα μπορέσουν να πάνε διακοπές στη Γαλλία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», με την επιφύλαξη της επιβολής περιορισμών «πολύ εντοπισμένων γεωγραφικά», ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας.

Για την αποφυγή απωλειών θέσεων εργασίας, η κυβέρνηση σκοπεύει να επιστρέψει στις εταιρείες το 70% των ακαθάριστων μισθών των εργαζομένων τους οποίους έχουν αδειοδοτήσει με τον Φιλίπ να δηλώνει παράταση του μέτρου έως τουλάχιστον το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος δήλωσε πως ελπίζει ότι τα εστιατόρια θα μπορέσουν να ανοίξουν και πάλι στις 2 Ιουνίου στις «πράσινες ζώνες» της χώρας, όπου ο ιός δεν κυκλοφορεί ευρέως. Μολονότι ο Φιλίπ δεν αναφέρθηκε στην κατάσταση των ξένων τουριστών, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε χθες, Τετάρτη, τα κράτη μέλη σε άνοιγμα των εσωτερικών συνόρων τους.

Ο τουρισμός θεωρείται σημαντικός όχι μόνο για τη Γαλλία αλλά και για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιπροσωπεύοντας το 10% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και το 12% των θέσεων εργασίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει