Ενημέρωση με ένα κλικ

Ενθαρρυντικές προβλέψεις για τους Χριστιανοδημοκράτες παρά τον κορονοϊό

Δημοσκόπηση Trendbarometer, για το RTL/ntv.

Παρά την πανδημία του κορονοϊού, μόνο ενθαρρυντικά μπορούν να θεωρηθούν, τ’αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης για τους Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ στην Γερμανία, με ποσοστά άνω του 40%. Ταυτόχρονα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα και για τους συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες.

Το σύνολο των 7.400 νεκρών στη χώρα, καθώς και οι χιλιάδες «αγανακτισμένοι» πολίτες οι οποίοι διαδηλώνουν κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί δεν στάθηκαν αρκετά για την ανάσχεση των ποσοστών,  με τα κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) να πιστώνονται την σχετικά αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας.

Το SPD έρχεται δεύτερο με 15%, όσο και οι Πράσινοι, ενώ ακολουθούν η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD) με 10%,το αριστερό Die Linke με 7% και οι Φιλελεύθεροι με 5%.

Σε περίπτωση εθνικών εκλογών, την παρούσα στιγμή θεωρείται ότι οι δύο εταίροι του μεγάλου συνασπισμού θα εξασφάλιζαν άνετη πλειοψηφία 55%, σύμφωνα με τα πορίσματα της δημοσκοπήσεως Trendbarometer, η οποία διενεργήθηκε για το RTL/ntv.

Ανάλογα όμως θεωρούνται και τα αποτελέσματα σφυγμομέτρησης του Ινστιτούτου Kantar για την κυριακάτικη BILD, στην οποία οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ καθώς και το αδελφό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών παραμένουν η μεγαλύτερη δύναμη με 38%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες βελτιώνουν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες τα ποσοστά τους στο 17%, περνώντας τους Πράσινους οι οποίοι υποχωρούν στο 14%, αλλά παραμένουν μπροστά από το AfD (12%), το Αριστερό Κόμμα (8%) και τους Φιλελεύθερους, οι οποίοι πιάνουν οριακά (5%) το όριο εισόδου στη Μπούντεσταγκ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει