Ενημέρωση με ένα κλικ

Θετική η πορεία του κορονοϊού στην Ιταλία με 165 θανάτους εντός 24ώρου

Θετική μοιάζει η πορεία του κορονοϊού στην Ιταλία.

Μέχρι στιγμής ο χάρτης του ίου στην Ιταλία διαμορφώνεται με 219.070 κρούσματα, 30.560 νεκρούς καθώς και 105.186 ιαθέντες.

Εντός 24ώρου καταγράφηκαν 165 θάνατοι καθώς και 802 νέα κρούσματα. Ταυτόχρονα 2.155 ασθενείς εντοπίστηκαν αρνητικοί στον ιό.

Οι ασθενείς οι οποίοι παραμένουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας υπολογίζονται σε 1.027, ενώ συνολικά, 13.618 υπολογίζονται ως εισαχθέντες σε νοσοκομεία. Για 68.679 κατοίκους έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Παράλληλα ο ρυθμός μετάδοσης του ιού εντός 24ώρου παρουσιάζει μείωση, με 281 λιγότερα κρούσματα, ενώ μείωση παρουσιάζει και ο αριθμός των θανάτων, με 29 λιγότερους θανάτους, εντός 24ώρου. Ταυτόχρονα και ο αριθμός των ιαθέντων παρουσιάζει μείωση με 1.853 λιγότερους εντός 24ώρου.

Για τριακοστή έκτη ημέρα συνεχίζει η μείωση του αριθμού των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ για πέμπτη ημέρα περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Οι ιταλικές αρχές μιλούν για ιστορικό χαμηλό από τις 4 Μαρτίου στον αριθμό των κρουσμάτων ενώ παρουσιάζει σημαντική μείωση και ο αριθμός των νεκρών. Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι κατά 75% χαμηλότερος σε σχέση με την φάση μέγιστης διάδοσης του ιού.

Ο Ιταλός ερευνητής ιολογίας Γκουίντο Σιλβέστρι σχολίασε σχετικά ότι

«Οι εντατικές θεραπείες αδειάζουν, ενώ είναι ενδεικτικό και το ότι μειώνεται ο αριθμός των συνολικών εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ο κορονοϊός φεύγει με ταχύ βήμα, και εμείς του δείχνουμε με χαρά που βρίσκεται η έξοδος».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει