Ενημέρωση με ένα κλικ

Συζητήσεις για κρατική βοήθεια στο Μετρό του Λονδίνου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η επέλαση του κορονοϊού επηρεάζει τους διαχειριστές ΜΜΜ στο Λονδίνο

Δημοσίευμα των Sunday Times, αναφέρει συνομιλίες μεταξύ κράτους και διαχειριστή του Μετρό του Λονδίνου (London Underground) με κύριο θέμα, συμφωνία κρατικής διάσωσης ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι επιβεβλημένοι περιορισμοί μετακινήσεων φαίνεται να  περιορίζουν κατά πολύ την κίνηση στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παράλληλα η Transport for London (ΤfL), επιβλέπουσα των υπηρεσιών λεωφορείων, πιθανότατα θα χρειαστεί να καθυστερήσει ή να ματαιώσει σημαντικά σχέδια επέκτασης σε αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν, επιβλέπων της TfL, εγκατέλειψε το ενδεχόμενο μη αύξησης των τιμών των εισιτηρίων.

Με την ρευστότητα του οργανισμού να έχει μειωθεί στο 1 δισεκατομμύριο λίρες, εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η εξάντληση της ρευστότητας θα μπορούσε να επέλθει εντός 2 μηνών, με την ημερήσια επιβατική κίνηση να μειώνεται κατά 95%.

Αντίστοιχα η TfL βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «σημαντική μείωση εισόδων για μια περίοδο μηνών», δήλωσε στους Times, αρνούμενη ωστόσο να σχολιάσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες.
Η συγκεκριμένη δήλωση βρίσκει τον οργανισμό με εκκρεμότητα ομολόγων ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων λιρών. Η έκδοση λήξεως το 2025 και ύψους 400 εκατ. λιρών υποχώρησε στις μόλις 101 πένες ανά λίρα τον Μάρτιο. Από τότε ανέκαμψε στις περίπου 106 πένες.

 

Η TfL είχε πραγματοποιήσει ένα roadshow επενδυτών για το αναμενόμενο πράσινο ομόλογο των 300 εκατομμυρίων λιρών τον Φεβρουάριο. Παρόλα αυτά η 20ετής συμφωνία δεν έχει ακόμη εμφανιστεί στην πρωτογενή αγορά ομολόγων.

Η παρούσα εικόνα των οργανισμών μεταφορών της Βρετανίας, βρίσκει τον υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπ, να συστήνει στους πολίτες να πηγαίνουν με τα πόδια στις δουλειές τους ή να χρησιμοποιούν το ποδήλατο και όχι τα αυτοκίνητά τους τα οποία πιθανόν να προκαλέσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς των οποίων η μεταφορική δυναμικότητα θα παραμείνει μειωμένη για λόγους κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει