Ενημέρωση με ένα κλικ

Αύξηση θανάτων και κρουσμάτων στην Ιταλία με 369 θανάτους εντός 24ώρου

Μικρή αύξηση σημειώνεται εντός 24ώρου στον αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό στην Ιταλία.

Μικρή αύξηση σημειώνεται εντός 24ώρου στον αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό στην Ιταλία.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην χώρα ανέρχεται σε 214.457, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 29.684. Οι ιαθέντες ανέρχονται σε 93.245.

Ο αριθμός των θανάτων εντός 24ώρου ανέρχεται σε 369 άνθρωποι ενώ καταγράφηκαν 1.444 νέα κρούσματα. Ένας αριθμός 8.014 ασθενών παρουσιάστηκε αρνητικός στον ιό. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.333 ασθενείς ενώ οι εισακτέοι σε νοσοκομείο καταγράφονται ως 15.769. Για 74.426 έχει αποφασιστεί κατ΄οίκον περιορισμός.

Αύξηση παρουσιάζει ο ρυθμός μετάδοσης του ιού εντός 24ώρου με 369 περισσότερα κρούσματα. Παράλληλα αυξάνεται και ο αριθμός των νεκρών, εντός 24ώρου με 133 περισσότερους θανάτους σε σχέση με χθες. Παράλληλα οι ιασθέντες είναι 5.662 περισσότεροι σε σχέση με χθες, αν και η περιφέρεια της Λομβαρδίας εξηγεί ότι ο αριθμός αυτός οφείλεται στην πρόσθεση στοιχείων στον σημερινό από προηγούμενες μέρες.

Ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώνεται σταθέρα για τριακοστή τρίτη ημέρα, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Διαρροές της Ιταλικής κυβέρνησης αναφέρουν την εξέταση πιθανοτήτων επαναλειτουργίας καταστημάτων, σε ορισμένες περιοχές της χώρας  με πλήρη δραστηριότητα σε καφέ, εστιατόρια και κομμωτήρια, νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία της 1ης Ιουνίου. Αν η αρμόδια επιτροπή επιστημόνων εκφέρει θετική άποψη, η επαναλειτουργία των καταστημάτων μπορεί να ξεκινήσει ήδη από τις 18 Μαΐου.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει