Ενημέρωση με ένα κλικ

Μέτρα στήριξης των εργαζομένων του πολιτισμού στη Γαλλία

Την επέκταση της στήριξης σε εργαζόμενους στη βιομηχανία των τεχνών και του πολιτισμού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Την επέκταση της στήριξης σε εργαζόμενους στη βιομηχανία των τεχνών και του πολιτισμού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Η απόφαση αποτέλεσε απόρροια πιέσεων για προσφορά βοήθειας στους εργαζόμενους του πολιτισμού στη Γαλλία, γνωστούς και ως «περιοδικά εργαζόμενοι», περιλαμβάνοντας καλλιτέχνες, τεχνικούς, χορευτές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, και δημιουργούς οι οποίοι συμμετέχουν σε φεστιβάλ και οι δουλειές των οποίων περιστρέφονται συχνά γύρω από εαρινά και καλοκαιρινά φεστιβάλ.

Επωφελούμενοι από ένα ειδικό πρόγραμμα ασφάλισης, λαμβάνουν μηνιαίο μισθό τον οποίο καταβάλλει το κράτος δεδομένου ότι έχουν εργαστεί για 507 ώρες σε διάστημα 12 μηνών. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι αντιδρούν, δηλώνοντας ότι αυτοί οι 12 μήνες δεν μπορούν να συμπληρωθούν λόγω του lockdown, το οποίο στη Γαλλία οδήγησε στο αναγκαστικό κλείσιμο θεάτρων, αιθουσών συναυλιών και κινηματογράφων καθώς και στην ακύρωση των φεστιβάλ.

«Πολλοί ‘περιοδικά εργαζόμενοι’ δεν μπορούν να συμπληρώσουν τις ώρες τους», δήλωσε ο Μακρόν έπειτα από βιντεοδιάσκεψη με εκπροσώπους τους και τους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού.

Επιθυμία της κυβέρνησης αποτελεί η δέσμευση 12μηνης παράτασης των πληρωμών οι οποίες πραγματοποιούνται από τα τέλη Αυγούστου του 2020 έως τον Αύγουστο του 2021.

Ταυτόχρονα πρόθεση του αποτελεί η εφαρμογή σε «ένα μεγάλο πρόγραμμα δημόσιων παραγγελιών» το οποίο θα απευθύνεται ιδιαίτερα στους νέους καλλιτέχνες. Επίσης, τα σχολεία τα οποία θα ανοίξουν προσεχώς θα έχουν «ανάγκη από ‘περιοδικά εργαζόμενους’» τις ερχόμενες εβδομάδες, δήλωσε.

Παρά τους σχεδιασμούς της Γαλλικής κυβέρνησης για έξοδο από το lockdown την ερχόμενη Δευτέρα, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και οι αίθουσες συναυλιών θα παραμείνουν κλειστοί για μεγαλύτερο διάστημα. Πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες συγκεντρώνουν περισσότερους από 5.000 ανθρώπους δεν θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει