Ενημέρωση με ένα κλικ

Νοσηλευτικό προσωπικό η πλειονότητα των νέων κρουσμάτων στην Ισπανία

Ένα νέο ανησυχητικό φαινόμενο εμφανίζεται στην Ισπανία

Παρά τους ρυθμούς επιβράδυνσης του κορονοϊού, ένα ανησυχητικό φαινόμενο ξεκινά να εμφανίζεται στην Ισπανία, με την πλειονότητα των νέων κρουσμάτων εντός των τελευταίων 24ώρων ν’αποτελείται από νοσηλευτές.

Εκ των 867 νέων κρουσμάτων εντός 24ώρου, τα 631, μεταφραζόμενα ως το 73% των συνολικών κρουσμάτων είναι επαγγελματίες υγείας, με την συγκεκριμένη τάση να καταγράφεται εδώ και ημέρες. Από την 28η Απριλίου, τα κρούσματα του νοσηλευτικού προσωπικού αντιπροσωπεύουν το 66%, με 5.587 κρούσματα, σε ένα σύνολο άνω των 8.500 νέων κρουσμάτων στη χώρα.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 250.000, εκ των οποίων το 18% αποτελούν νοσηλευτές, με 43.956 κρούσματα.

Το ποσοστό προσβεβλημένων από κορωνοϊό, σε δύο νοσοκομεία της περιοχής της Μαδρίτης και της Καταλονίας, ανέρχεται στο 11% με το προσωπικό να προσβάλλεται από την αρχή της επιδημίας σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρων Υγειονομικών Εκτάκτων Αναγκών, Φερνάνδο Σιμόν.

«Η ασθένεια εκδηλώθηκε με ηπιότερα συμπτώματα» στους νοσηλευτές λόγω της μικρότερης ηλικίας τους σε σύγκριση με την πλειοψηφία των θυμάτων, συμπλήρωσε ο Σιμόν.

Κατά τη διάρκεια της επιδημίας, πολλά νοσοκομεία κατακλύστηκαν από ασθενείς ενώ οι επαγγελματίες υγείας κατήγγειλαν την έλλειψη εξοπλισμού προστασίας, όπως οι μάσκες. Μετά την παραδοχή ελλείψεως από πλευράς κυβερνήσεως, επήλθε η διαβεβαίωση εξομάλυνσης της τροφοδοσίας εξοπλισμών τις τελευταίες εβδομάδες.

Παρόλα αυτά, πριν από κάποιες ημέρες, ο ισπανικός Σύλλογος Γιατρών των Κέντρων Υγείας συνέχισε να εκφράζει την «ανησυχία του για την έλλειψη επαρκών μέσων» προστασίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει