Ενημέρωση με ένα κλικ

Την Τετάρτη η ανακοίνωση άρσης των περιοριστικών μέτρων στην Ρωσία

Εν αναμονή των αποφάσεων του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, βρίσκεται η Ρωσία

Σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν στις 6 Μαΐου, με κεντρικό θέμα την σταδιακή άρση των μέτρων τα οποία έχουν ληφθεί στη χώρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ ξεκαθάρισε ότι η άρση των περιορισμών θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Από την 28ή Απριλίου ο Πούτιν είχε θέσει ως βασικό του μέλημα την προετοιμασία για την επιστροφή στην πρότερη καθημερινότητα, δίνοντας εντολή για κατάθεση προτάσεων εντός μιας εβδομάδος, ώστε από τις 12 Μαΐου να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Την ανάγκη σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων τόνισε η επικεφαλής της ρωσικής αρχής προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα σε δηλώσεις της, τονίζοντας ότι τα τελευταία μέτρα τα οποία θα αρθούν είναι αυτά που αφορούν τις μαζικές εκδηλώσεις.

Η ίδια διευκρίνισε ότι για τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ενδέχεται να αρθούν αρχικά θα γίνει λόγος μόνο στις 12 Μαΐου, όταν θα μελετηθεί η εικόνα των κρουσμάτων η οποία θα έχει διαμορφωθεί μετά τις εορταστικές αργίες του Μαΐου και γίνει σαφής η επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα.

Παράλληλα επισήμανε ότι οι ρυθμοί αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται στη Ρωσία, μειώνονται παρά την αύξηση που σημειώθηκε εντός των τελευταίων 48 ωρών, ενώ πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια «σταθερή τάση», οι διακυμάνσεις της οποίας όπως είπε εξαρτώνται προς το παρόν μόνο από το πόσο απομονωμένοι βρισκόμαστε όλοι μας.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται με την παρούσα κατάσταση στη Ρωσία, να διαμορφώνουν 217.000 άτομα τα οποία βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση ως ύποπτα κρούσματα κορονοϊού.

Ταυτόχρονα οι αρχές ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση περισσότερων από 4.300.000 τεστ κορονοϊού, ενώ ο αριθμός αυτός εντός 24ώρου διαμορφώνεται σε 183.000 τεστ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει