Ενημέρωση με ένα κλικ

Ισπανία: 164 νέοι θάνατοι, 545 νέα κρούσματα από τον κορονοϊό

Η Ισπανία κατέγραψε 164 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 25.428 θανάτων από την επιδημία Covid-19.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ανέρχονται σε 545 , επί συνόλου 218.011 περιστατικών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τα αυστηρά μέτρα περιορισμού άρχισαν να χαλαρώνουν την 26η Απριλίου καθώς επετράπη ο περίπατος των παιδιών με τη συνοδεία ενηλίκων για μία ώρα και από το Σάββατο, η ατομική άθληση ή ο περίπατος υπό προϋποθέσεις για παιδιά άνω των 14 ετών και ενηλίκους.

Από αύριο, ορισμένες μικρές επιχειρήσεις, όπως τα κομμωτήρια, θα μπορούν να υποδέχονται ξανά πελάτες, με ραντεβού. Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα έχουν το δικαίωμα να πωλούν προϊόντα προς κατανάλωση εκτός καταστήματος (take-away).

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Σε ορισμένα μικρά νησιά, στα συμπλέγματα των Βαλεαρίδων και των Καναρίων, η πλειονότητα των καταστημάτων, των μουσείων και των υπαίθριων χώρων των εστιατορίων θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν, αν και με περιορισμούς στον αριθμό των πελατών, όπως και τα ξενοδοχεία, υπό προϋποθέσεις. Η υπόλοιπη χώρα θα ακολουθήσει την 11η Μαΐου.

Κινηματογράφοι και θέατρα προβλέπεται να ανοίξουν δύο εβδομάδες αργότερα. Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά ως τον Σεπτέμβριο.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η χαλάρωση των μέτρων, οι Ισπανοί δεν θα μπορούν να μετακινηθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία διαμένουν.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει