Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Στους 146 οι νεκροί στην Ελλάδα

Στους 146 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων στην Ελλάδα από κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε ένας 50χρονος Ρομά στην Λάρισα.

Ο 50χρονος σύμφωνα με το larissanet.gr διαγνώστηκε με τον ιό και αρχικά νοσηλεύτηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και εισήχθη στην ΜΕΘ, όπου κατέληξε σήμερα.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε μια 88χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Αττικόν» η οποία δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικιωμένη νοσηλευόταν αποσωληνωμένη στη ΜΕΘ, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπ. Υγείας το απόγευμα της Κυριακής, καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό στη χώρα μας να φτάνει τα 2626.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 37 ασθενείς, 8 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. 8 21,6% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 92% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από το σύνολο των κρουσμάτων το 55,4% αφορά άνδρες. Επίσης 595, δηλαδή το 22,7%, θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.303 δηλαδή το 49,6% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης 78 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 92,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 79,332 κλινικά δείγματα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει