Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάνω από 250.000 προσβληθέντες από κορονοϊό στην Μόσχα

Πάνω από 250.000 προσβληθέντες από κορονοϊό στην πόλη της Μόσχας

Ένας αριθμός άνω των 250.000 κατοίκων ή σε μορφή ποσοστού ένα 2% των κατοίκων της Μόσχας, νοσεί από κορονοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής της ρωσικής πρωτεύουσας, επικαλούμενη τα αποτελέσματα των τεστ.

«Σύμφωνα με διαγνωστικά τεστ που διεξήχθησαν σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού, ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι περίπου 2% του συνολικού πληθυσμού της πόλης» έγραψε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν στο blog του.

Η Ρωσία έως τώρα καταγράφει περισσότερα από 114.000 κρούσματα κορονοϊού εκ των οποίων τα 57.300 εντοπίζονται στη Μόσχα η οποία θεωρείται το επίκεντρο της επιδημίας.

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία υπολογίζουν τον πληθυσμό της Μόσχας σε 12,7 εκατομμύρια κατοίκους, παρόλα αυτά οι πραγματικοί αριθμοί είναι υψηλότεροι.

Ο Σομπιάνιν δήλωσε ότι η Μόσχα αύξησε σημαντικά τις δυνατότητές της να υποβάλλει σε εξετάσεις τους κατοίκους της τις τελευταίες εβδομάδες, προσθέτοντας πως η πόλη κατάφερε να «περιορίσει τη διασπορά της επιδημίας» χάρη στην ενίσχυση των κανόνων καραντίνας και άλλα μέτρα.

Επανέλαβε, εντούτοις, ότι η Μόσχα δεν έχει περάσει ακόμη την κορύφωση της επιδημίας. «Η απειλή συνεχίζει να εξαπλώνεται», σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει