Ενημέρωση με ένα κλικ

Μπορέλ: “Το 90% των Ευρωπαίων έχει επιστρέψει εντός Ε.Ε”

Όλοι σχεδόν οι Ευρωπαίοι, που είχαν  αποκλεισθεί από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν αποφασίστηκε να κλείσουν τα σύνορα από την πανδημία του κορονοϊού, έχουν επαναπατριστεί, όπως ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα “Die Welt” ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν η παγκόσμια κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης έφθασε στην κορύφωσή της, πολυάριθμοι Ευρωπαίοι βρέθηκαν αποκλεισμένοι στο εξωτερικό, χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν στην Ευρώπη. Η κατάσταση αυτή έπληττε περίπου 600.000 πολίτες μας.

Ως την 1η Μαΐου, είχαμε επανενώσει πάνω από 550.000 Ευρωπαίους με τις οικογένειές τους — αυτό σημαίνει πως το 90% έχει επιστρέψει, όταν η μοναδική προξενική συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βοηθήσουμε το 10% των Ευρωπαίων που απομένει να επιστρέψει αεροπορικώς. Η Ε.Ε. είναι ικανή να αντιδρά με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε απρόβλεπτες καταστάσεις και να υποστηρίζει τους πολίτες της».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει