Ενημέρωση με ένα κλικ

«Ζωντανός και καλά στην υγεία του ο Κιμ»

Ο ειδικός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Νοτιοκορεάτη προέδρου διαψεύδει τις φήμες

Ο ειδικός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Νοτιοκορεάτη προέδρου, Μουν Τζε Ιν, δήλωσε πως, «ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του», απαντώντας έτσι στις φήμες που ήθελαν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

«Η θέση της κυβέρνησής μας είναι σταθερή», δήλωσε ο Μουν Τσουνγκ Ιν, εχθές Κυριακή 26 Απριλίου, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN: «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του».

Ο σύμβουλος πρόσθεσε ότι ο ηγέτης της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας, βρίσκεται από τις 13 Απριλίου στην Ουονσάν, ένα παραθεριστικό θέρετρο στο ανατολικό τμήμα της χώρας και όπως υπογράμμισε:

«Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί καμία ύποπτη κίνηση».

Οι εικασίες για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν αυξηθεί μετά την απουσία του από τους εορτασμούς της επετείου της 15ης Απριλίου.

Εκείνη η ημέρα είναι η πιο σημαντική στο πολιτικό ημερολόγιο της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας καθώς είναι τα γενέθλια του ιδρυτή του καθεστώτος της χώρας, του Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππού του νυν Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Οι τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του Κιμ ήταν στις 11 Απριλίου όταν συνήλθε το πολιτικό γραφείο του κυβερνώντος κόμματος και την επομένη όταν επισκέφθηκε μια αεροπορική βάση.

«Δεν διαθέτουμε στοιχεία για να επιβεβαιώσουμε τις εικασίες και μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί καμία συγκεκριμένη ενέργεια στο εσωτερικό της Βόρειας Κορέας», επεσήμανε το γραφείο του Νοτιοκορεάτη προέδρου την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε εκτιμήσει ότι οι πληροφορίες για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Κιμ είναι «λανθασμένες».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει