Ενημέρωση με ένα κλικ

Τζόνσον: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του

Διαψεύδεται από την Ντάουνινγκ Στριτ η πλήρης επιστροφή του Βρετανού πρωθυπουργού την Δευτέρα

Η Ντάουνινγκ Στριτ κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει επίσημο χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επιστροφή του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, στα καθήκοντά του.

Με την ανακοίνωση διαψεύδεται προηγούμενο δημοσιεύμα της Daily Telegraph, σύμφωνα με το οποίο ο Μπόρις Τζόνσον επιστρέφει στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ τη Δευτέρα.

Υπάρχουν σταδιακά ενδείξεις ότι επιστρέφει στην ενεργό δράση, αναφέρει η πολιτική συντάκτρια του BBC Λέιλα Νέιθου, ωστόσο δεν υπάρχει ξεκάθαρη δέσμευση για το πότε αυτό θα συμβεί.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δηλώνουν ότι ο Τζόνσον δεν ασχολείται με το έργο της κυβέρνησης, αν και έχει επικοινωνήσει με τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος τον αντικαθιστά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει επίσης επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη βασίλισσα και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Βρετανός πρωθυπουργός ακουγόταν σαν «τον παλιό Τζόνσον», καθώς φαινόταν σε «εκπληκτική κατάσταση και φοβερή ενέργεια».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας χρειάστηκε να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου στο Λονδίνο όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε εξαιτίας της ασθένειας Covid-19.

Ωστόσο σταδιακά η πορεία της υγείας βελτιώθηκε και τελικά έλαβε εξιτήριο τη 12η Απριλίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει