Ενημέρωση με ένα κλικ

Στίβεν Χόκινγκ: Η οικογένειά του δώρισε τον αναπνευστήρα του

Η δωρεά έγινε σε νοσοκομείο του Κέιμπριτζ για να συμβάλει στη θεραπεία των ασθενών με κορονοϊό

Η οικογένεια του σπουδαίου αστροφυσικού, Στίβεν Χόκινγκ, δώρισε τον αναπνευστήρα του στο νοσοκομείο «Royal Papworth» του Κέιμπριτζ για να συμβάλει με τον τρόπο αυτό στη θεραπεία των ασθενών με κορονοϊό.

Όπως δήλωσε η κόρι του Λούσι, «ο πατέρας μας έλαβε εξαιρετική, φροντίδα τόσο από το νοσοκομείο Royal Papworth όσο και από το Addenbrooke στο Κέιμπριτζ».

«Διαπιστώσαμε ότι θα ήταν νοσοκομείο αναφοράς και ήρθαμε σε επαφή με κάποιους από τους παλιούς μας φίλους εκεί, τους οποίους ρωτήσαμε αν μπορούσαμε να βοηθήσουμε» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Μετά τον θάνατο του πατέρα μας, επιστρέψαμε όλον τον ιατρικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε και ο οποίος ανήκε στο NHS (το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας), αλλά υπήρχε και ιατρικός εξοπλισμός τον οποίο είχε αγοράσει ο ίδιος. Τώρα τα παραδίδουμε όλα στο NHS με την ελπίδα να τους βοηθήσουν στη μάχη εναντίον του κορονοϊού».

Ο Βρετανός επιστήμονας, ο οποίος έπασχε από την νόσο του κινητικού νευρώνα, πέθανε το 2018 σε ηλικία 76 ετών.

Η Βρετανία εκτιμάται ότι διαθέτει περίπου 10.000 αναπνευστήρες, ενώ ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, έχει δηλώσει ότι η χώρα χρειάζεται τουλάχιστον 18.000 αναπνευστήρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει