Ενημέρωση με ένα κλικ

Διπλάσιος ο αριθμός θανάτων στις ΗΠΑ από την Ιταλία με 40.000 νεκρούς

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όριο των 40.000 θανάτων

Ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 40.000 σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείου Reuters.

Πλέον πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων παγκοσμίως, με το σύνολο αυτό να αποτελεί αριθμό διπλάσιο από τους νεκρούς της Ιταλίας η οποία έρχεται δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη.

Το σύνολο αυτό διαμορφώνεται 38 ημέρες μετά την καταγραφή του πρώτου θανάτου στις ΗΠΑ, στις 29 Φεβρουαρίου, με το όριο των 10.000 θανάτων να διαμορφώνεται στις 6 Απριλίου, και 5 ημέρες αργότερα στους 20.000 θανάτους, όπως αναφέρει ο απολογισμός του Reuters. Οι θάνατοι στις ΗΠΑ ανήλθαν από 30.000 σε 40.000 σε 4 ημέρες, με την περίληψη μη εξακριβωμένων με τεστ αλλά πιθανών θανάτων της COVID-19 στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, με περισσότερα από 744.000 εξακριβωμένα κρούσματα. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 29.000 χθες, στην μικρότερη αύξησή τους στην περίοδο των τριών τελευταίων ημερών.

Περισσότεροι από 22 εκατομμύρια Αμερικανοί κατέθεσαν αίτηση για επίδομα ανεργίας τον τελευταίο μήνα, με την διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων και τα ισχυρά απαγορευτικά μέτρα στις μετακινήσεις να πλήττουν την αμερικανική οικονομία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει