Ενημέρωση με ένα κλικ

«Χαρμόσυνο σημάδι» η μείωση κρουσμάτων στην Αυστρία

Δηλώσεις του καγκελάριου της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς

«Χαρμόσυνο σημάδι» θεωρούνται οι τελευταίοι αριθμοί όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού στην Αυστρία, με τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, να εκφράζει την πεποίθηση του αυτή σε κοινή του ανακοίνωση με τον αντικαγκελάριο Βέρνερ Κόγκλερ.

Το προηγούμενο 24ωρο είναι το πρώτο στο οποίο τα κρούσματα είναι κάτω από 100. Παρά την αισιοδοξία τους οι 2 πολιτικοί υπογραμμίζουν ότι για να συνεχιστεί αυτή η τάση, απαιτείται περαιτέρω προσοχή.

«Ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί για πολύ ακόμη, στο τέλος της ημέρας μόνον τότε θα έχουμε επιτύχει, εάν θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα που ισχύουν και περιορίσουμε τις κοινωνικές μας επαφές, και, όσο καλύτερα το πετυχαίνουμε αυτό τόσο γρηγορότερα θα μπορούμε να επιστρέψουμε πάλι στην κανονικότητα και να χαλαρώσουμε τα μέτρα», επισημαίνουν.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μια αύξηση της τάξεως των 78 κρουσμάτων με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 14.696 με 10.501 ιαθέντες σε μια κλίμακα 179.243 διαγνωστικά τεστ τα οποία έχουν διενεργηθεί.

Την παρούσα στιγμή νοσούν 3.796 άνθρωποι, αριθμός που εκφράζει μείωση κατά 40%, εντός εβδομάδος, με τους 817 εξ αυτών να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ενώ, συνολικά οι θάνατοι ανέρχονται σε 452.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει