Ενημέρωση με ένα κλικ

Γερμανία: Τουλάχιστον μέχρι τις 3 Μαΐου θα παραταθεί η ισχύς των περιορισμών

Τουλάχιστον έως τις 3 Μαΐου σκοπεύει να παρατείνει την ισχύ των μέτρων περιορισμού των επαφών για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) και της εφημερίδας BILD.

Όπως επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, κατά την επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ συνεργάτες της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ με εκπροσώπους των τοπικών κυβερνήσεων διαμορφώθηκε το αντίστοιχο έγγραφο, το οποίο επικυρώθηκε πριν από λίγη ώρα από το «υπουργικό συμβούλιο κορονοϊού», ενόψει της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης που θα έχει αργότερα σήμερα η Καγκελάριος με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων.

Κεντρικό θέμα της τηλεδιάσκεψης θα είναι η προοπτική σταδιακής άρσης κάποιων από τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας λόγω της πανδημίας.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία αυξήθηκε σημαντικά, φθάνοντας τους 285 το προηγούμενο 24ωρο, από 170 προχθές, με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 3.254.

Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε σε 2.486, ήταν δηλαδή συγκριτικά μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν του αμέσως προηγούμενου εικοσιτετραώρου (2.969), σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει