Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Διπλασιάστηκαν παγκοσμίως τα κρούσματα σε 11 μέρες!

Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα...

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού, ξεπέρασαν σήμερα 14 Απριλίου, τα 2 εκατομμύρια παγκοσμίως, καθώς διπλασιάστηκαν σε διάστημα μόλις 11 ημερών!

Στις 2 Απριλίου, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού έφθασαν παγκοσμίως το ένα εκατομμύριο και ο αριθμός θανάτων ξεπέρασε τις 50.000.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, σήμερα οι νεκροί σε όλο τον κόσμο πλησιάζουν τους 120.000.

Κατά τα στοιχεία που αναρτά αυτή η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθανε τα 2.019.320 ενώ οι θάνατοι ανέρχονταν σε 119.483 ως τις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας).

Πάντα κατά τη βάση δεδομένων του Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ καταγράφονται 682.619 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τα περισσότερα στον κόσμο, και 23.529 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, ο πιο βαρύς απολογισμός θυμάτων στον κόσμο.

Στην Ισπανία καταγράφονται 170.099 κρούσματα και 17.756 θάνατοι, ενώ στην Ιταλία 159.516 κρούσματα και 20.465 θάνατοι.

Στις άλλες χώρες όπου τα κρούσματα μόλυνσης από την πανδημία έχουν πλέον ξεπεράσει τα 100.000 συμπεριλαμβάνονται η Γαλλία καθώς και η Γερμανία.

Την ίδια ώρα και σε μία προσπάθεια να αποφύγουν τη μεγαλύτερη ζημιά στις οικονομίες τους και παρά τις αντίθετες συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 10 αμερικανικές πολιτείες, Ισπανία και άλλες χώρες εξετάζουν ή προχωρούν ήδη σε σταδιακή άρση του lockdown.

Η θέση κάθε χώρας ποικίλλει ανάλογα με τον πώς αξιολογεί κάθε κυβέρνηση το ανθρώπινο και το οικονομικό κόστος, καθώς και σε ποια φάση της πανδημίας βρίσκεται.

Σε αυτή τη λογική, 10 πολιτείες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια καραρτίζουν σχέδιο επανέναρξης της οικονομίας και σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, ενώ Γαλλία και Ινδία ανακοίνωσαν ότι το lockdown θα παραταθεί σίγουρα έως τις αρχές Μαΐου.

Στη Βρετανία, οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης πρόκειται να επανεξετάσουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων περιορισμού αυτήν την εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος αντικαθιστά τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον όσο αναρρώνει από τον νέο κορονοϊό, ξεκαθάρισε χθες ότι δεν προβλέπεται άρση του lockdown άμεσα.

Στην ίδια λογική κινείται και η Ρωσία τις τελευταίες ημέρες, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία και ο πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποιεί τους πολίτες για «αναπάντεχη κρίση».

Η Ρωσία ανέφερε 2.558 νέα κρούσματα τη Δευτέρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στις 18.328.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει