Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Υεμένη

«Εάν η πανδημία εξαπλωθεί στη χώρα, οι συνέπειες πιθανόν θα είναι καταστροφικές»

Οι υγειονομικές αρχές της εμπόλεμης Υεμένης, ανακοίνωσαν το πρώτο κρούσμα νέου κορονοϊού, στην επαρχία Χαντραμούτ, που ελέγχεται από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

«Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό καταγράφηκε στην επαρχία Χαντραμούτ στην Υεμένη», ενημέρωσε μέσω Twitter η κυβερνητική επιτροπή που συστήθηκε πρόσφατα για τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με την επιτροπή, το πρόσωπο που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό στην Υεμένη, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και του προσφέρονται ιατρικές φροντίδες, ενώ δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις και ο ΟΗΕ έχουν προειδοποιήσει ότι εάν η πανδημία εξαπλωθεί στην Υεμένη οι συνέπειες πιθανόν θα είναι καταστροφικές.

Υπενθυμίζεται πως στη χώρα το σύστημα υγείας έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, εξαιτίας του πολέμου που διαρκεί έξι χρόνια ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες Χούθι και την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, που υποστηρίζεται από μια συμμαχία αραβικών χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει